Διεθνή

Τιτανικός: Πέντε «μυστικά» που δεν γνωρίζατε για το “αβύθιστο” πλοίο (vid)

Τιτανικός: Πέντε «μυστικά» που δεν γνωρίζατε για το “αβύθιστο” πλοίο (vid)
Τιτανικός: Το πιο διάσημο ναυάγιο όλων των εποχών κρύβει πολλά μυστικά.

Τιτανικός: Στις 15 Απριλίου του 1912 το «αβύθιστο» υπερωκεάνιο της  White Star Line, βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού ύστερα από σύγκρουση με παγόβουνο.

Το RMS Titanic ήταν το πλοίο που θα έκανε όλο τον κόσμο να μιλά για το μεγαλείο, την πολυτέλεια, την ταχύτητα και τη δύναμή του.

Ο τιτανικός ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 12 Απριλίου του 1912, από το λιμάνι του Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που επιβιβάστηκαν στο πλοίο, ανερχόταν σε 2,224 άτομα εκ των οποίων οι 1.519 χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Κατά τη διάρκεια της βύθισις του, ο Τιτανικός έσπασε σε δύο κομμάτια. Τα συντρίμμια του ανακαλύφθηκαν το 74 χρόνια αργότερα, το 1986 από τον Δρ. Ρόμπερτ Μπάλαρντ.

Τιτανικός: Πέντε «μυστικά» που δεν γνωρίζατε για το “αβύθιστο” πλοίο

  • Στις 14 Απριλίου, μία μέρα πριν την τραγωδία, ο Τιτανικός είχε λάβει στον ασύρματο αμέτρητα μηνύματα με προειδοποιήσεις για μεγάλα παγόβουνα που θα συναντούσε στο δρόμο του.
  • Ο πλουσιότερος επιβάτης που έχασε την ζωή του στο ναυάγιο, ήταν ο Τζον Τζέικομπ Αστορ. H περιουσία του ανερχόταν στα 85 εκατομμύρια δολάρια. Περίπου 2 δισ δολάρια με σημερινά δεδομένα.
  • Οι μηχανικοί του πλοίου χάθηκαν στο ναυάγιο. Παρέμειναν στις θέσεις τους μέχρι να βυθιστεί το πλοίο, προκειμένου να λειτουργούν τις μηχανές για να διασωθούν οι επιβάτες.
  • Ο Τιτανικός έπρεπε να έχει 64 λέμβους και είχε μόνο 20, οι οποίες δεν γέμισαν καν ολόκληρες.
  • Η εκπαίδευση του πληρώματος για την χρήση των σωστικών λέμβων δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments