Αθλητισμός

Μπλατ: Η εμπιστοσύνη στον Γκος απέδωσε καρπούς

Μπλατ: Η εμπιστοσύνη στον Γκος απέδωσε καρπούς
Ο Μπλατ επέλεγε να στηρίξει πάρα πολλά στο επιθετικό ταλέντο του Γκος και στην αντίληψή του μέσα στο παιχνίδι.

Ο Νάιντζελ Γουίλιαμς Γκος στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα της Παρτιζάν ήταν άκρως θετικός και το μεγάλο βήμα προς τους Ερυθρόλευκους την αμέσως επόμενη, έφερνε ακόμα περισσότερο βάρος στις πλάτες του. Το  μαξιλαράκι του όμως, ήταν η συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Από την πρώτη μέρα είχε τονίσει πως τεράστιος λόγος για τον ερχομό του στο λιμάνι ήταν ο Αμερικανός τεχνικός και όσα θα μπορούσε να αποκομίσει με τη συνεργασία μαζί του. Αναμενόμενα βέβαια, η μετάβασή του από την Παρτιζάν στον Ολυμπιακό θα είχε σκαμπανεβάσματα και αναμενόμενα έναν αγωνιστικό Γολγοθά.

Σύμφωνα με το to10.gr, ο Αμερικανός γκαρντ είδε όσα συζήτησε το καλοκαίρι με τον προπονητή του να γίνονται πράξη. Η… μπαγκέτα στα χέρια του και Γουίλιαμς-Γκος βασικό πλέι μέικερ του Ολυμπιακού.

Η εμπιστοσύνη του Μπλατ προς το πρόσωπό του ήταν ένα ακόμα «όπλο» για να χτίσει την ψυχολογία του και με την πάροδο του χρόνου να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα 7 παιχνίδια του ζούσε και…ανέπνεε με τον Αμερικανό γκαρντ στο παρκέ.

Παρότι μικρός στην ηλικία, ο Μπλατ επέλεγε να στηρίξει πάρα πολλά στο επιθετικό ταλέντο του και στην αντίληψή του μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο πως οι Ερυθρόλευκοι του έδωσαν 2+1 συμβόλαιο, με το δίχρονο να είναι μάλιστα κλειστό, δείγμα της πίστης που έχουν προς το πρόσωπό του.

Ο Μπλατ μάλιστα προχώρησε στο επόμενο στάδιο την εμπιστοσύνη του. Πως; Αφήνοντας στο ματς με την Φενέρμπαχτσε τον Σπανούλη στον πάγκο στην τελευταία επίθεση του ματς και δίνοντας του την μπάλα για να πάρει το πιο κρίσιμο σουτ. Μπορεί να το έχασε, όμως κέρδισε πολλά περισσότερα για τη συνέχεια. Και αυτό φάνηκε περίτρανα και στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο Μόναχο δεν σκόραρε τόσο. Όσο ήταν όμως στο παρκέ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης αναφορικά με το κομμάτι της δημιουργίας. Οι απανωτές ήττες του Ολυμπιακού έφεραν άγχος και πίεση. Η νίκη επί της Μπάγερν απέφερε ηρεμία και ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν ο απόλυτος σταρ στο ματς των Ερυθρόλευκων με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ.

Η κίνηση του προπονητή του να του δώσει την μπάλα με τη Φενέρ είχε αποδώσει καρπούς. Από το πρώτο δευτερόλεπτο και γνωρίζοντας ότι απέναντί του θα έχει έναν βραχύσωμο αντίπαλο όπως ο Καμπάτσο, έπαιξε με εμπειρία… βετεράνου στο Φάληρο.

Πόσταρε διαρκώς τον Αργεντίνο γκαρντ, εμπιστεύτηκε τις ικανότητές του, τελείωσε φάσεις με φλόουτερ. Το κυρίως χαρακτηριστικό του όμως; Ηταν γεμάτος αυτοπεποίθηση και με καθαρό μυαλό όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι είχαν πνιγεί σε μία κουταλιά νερό και μέσω των ελευθέρων βολών πάλευαν για τη νίκη επί της Ρεάλ, αυτός είχε την ψυχραιμία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, δίνοντας με την ευστοχία του το θετικό αποτέλεσμα στην ομάδα του.

Ο Γουίλιαμς-Γκος έκλεισε το παιχνίδι με τη «βασίλισσα» έχοντας σε 31 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, 23 πόντους με 9/10 βολές, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ, πασάροντας και 4 τελικές πάσες. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 βαθμούς στην αξιολόγηση και πρόσθεσε κι άλλα μετάλλια αυτοπεποίθησης για την ερυθρόλευκη συνέχειά του στην Ευρωλίγκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments