Αθλητισμός

Σαλβαδόρ Καμπάνιας: Η σφαίρα που ακύρωσε το συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ

Σαλβαδόρ Καμπάνιας: Η σφαίρα που ακύρωσε το συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ
Σαλβαδόρ Καμπάνιας: Ο ποδοσφαιριστής που είχε υπογράψει προσύμφωνο με την Γιουνάιτεντ και τώρα πουλάει ψωμί.

Σαλβαδόρ Καμπανιας: Ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Παραγουάη, ένα ανερχόμενο αστέρι που είχε αναγνωριστεί από τις μεγαλύτερες ομάδες τις Ευρώπης. Το όνομα του Σαλβαδόρ Καμπανιας.

Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο άρχισε να αναδύεται από το 2001 όταν και μεταγράφηκε στην Audax Italiano της Χιλής. Στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε κατάφερε να σημειώσει 29 γκολ 53 αγώνες.

Οι εμφανίσεις του στα γήπεδα της Χιλής, τράβηξαν τα βλέμματα μεγάλων ομάδων του Μεξικού και το 2003 μεταπήδησε στην Jaguares. Την τριετία που αγωνίστηκε με την φανέλα των «Τζάγκουαρ» αγωνίστηκε 103 φορές και πέτυχε 59 γκολ, συνεχίζοντας να φορτώνει τις αντίπαλες άμυνες.

Το 2006 ήταν η χρονιά που ήρθε η μεταγραφή του στην κορυφαία ομάδα του Μεξικού, την Κλαμπ Αμέρικα. Αγωνιζόμενος σε 115 αγώνες σημείωσε 96 γκολ.

Σε ηλικία 30 ετών βλέπει τους κόπους του να αναγνωρίζονται και υπογράφει προσύμφωνο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 1.5 εκ. ευρώ.

Η μηριαία μέρα που του άλλαξε την ζωή

Ήταν το 2010 όταν ο Σαλβαδόρ Καμπάνιας δεχόταν πυροβολισμό στο κεφάλι εξ επαφής, σε ένα μπαρ στην Πόλη του Μεξικού.

Ο ποδοσφαιριστής είχε βγει για να διασκεδάσει όταν βρέθηκε στη μέση ενός καυγά με έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών του Μεξικό, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τραυματίζοντας πολλούς θαμώνες.

Οι ελπίδες για να κρατηθεί στην ζωή ήταν ελάχιστες, κι όμως εκείνος τα κατάφερε.

Δεν κατάφερε ποτέ να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο όμως, και αυτό του στοίχισε -κυρίως- οικονομικά.

Σήμερα, μετά τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του, δουλεύει σε μια οικογενειακή επιχείρηση και πουλάει ψωμί στα προάστια της Ασουνσιόν για να επιβιώσει.

Μιλώντας για το πως έχει διαμορφωθεί η ζωή του, αποκαλύπτει: “Διανέμουμε ψωμί στις Ιταγκούα, Ιπακαράι και Σαν Μπερναρντίνο (προάστια της Ασουνσιόν). Μου αρέσει η δουλειά. Οι άνθρωποι με αναγνωρίζουν και με ρωτούν για το ποδόσφαιρο. Εγώ τους απαντώ ότι είμαι χαρούμενος…”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments