Ελλάδα

Χάρτης Μακεδονία: Χάρτης σε site του υπουργείου Άμυνας εμφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Χάρτης Μακεδονία: Χάρτης σε site του υπουργείου Άμυνας εμφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»
Χάρτης Μακεδονία: Πρόκειται για χάρτη που είναι δημοσιευμένος σε ιστοσελίδα του υπουργείου Αμυνας!

Χάρτης Μακεδονία: Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα ημερολόγια της Αστυνομίας, που παρουσίαζαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο», ένα νέο κρούσμα έρχεται να προκαλέσει αναταραχή.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, που έφερε στο φως το συγκεκριμένο ζήτημα, νέος χάρτης, εμφανίζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Αυτή τη φορά έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Αυτός ο χάρτης εμφανίζεται τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία», ενώ σε παρένθεση υπάρχει η ονομασία ΠΓΔΜ.

Η εξήγηση που δίνουν

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας επέλεξαν να μην αποσύρουν τον χάρτη, αλλά κάτω από αυτόν να γράψουν μία διευκρινιστική υποσημείωση, ρίχνοντας την ευθύνη στη Google.

«Η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

«Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι “Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)», σημειώνεται ακόμη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments