Lifestyle

Τσιτσιολίνα: Η πολυτάραχη ζωή της Ιλόνα Στάλερ

Τσιτσιολίνα: Η πολυτάραχη ζωή της Ιλόνα Στάλερ
Τσιτσιολίνα: Η επαγγελματική της καριέρα ως μοντέλο, πορνοστάρ, ραδιοφωνική παραγωγός και πολιτικός.

Η Ιλόνα Στάλερ, γνωστή στο ευρύ κοινό και ως Τσιτσιολίνα, απασχόλησε στο παρελθόν έντονα τα ΜΜΕ με την πολυτάραχη ζωή της.

Η Ιλόνα Στάλερ ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως μοντέλο, στην συνέχεια έγινε ευρέως γνωστή ως πορνοστάρ και στη συνέχεια ακολούθησε την πολιτική.

Τσιτσιολίνα: Η πορεία της ζωής της

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη, στις 26 Νοεμβρίου 1951. Οι οικογένεια της πέρασε μεγάλη κρίση, με τον πατέρα της, να τους εγκαταλείπει σε μικρή ηλικία.  Η Ιλόνα μεγαλώνει με την μητέρα της (μαία στο επάγγελμα) και τον πατριό της, ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στα 13 της χρόνια, αρχίζει να ασχολείται με το modeling, ενώ εργάζεται παράλληλα και ως καμαριέρα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Βουδαπέστης. Σε ηλικία 25 ετών, γνωρίζει και παντρεύεται τον μεγαλύτερό της Ιταλό Salvatore Martini. Ο γάμος δεν μακροημέρευσε αφού χώρισαν μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Πολύ την κατηγόρησαν ότι ο γάμος έγινε μόνο και μόνο για να τραβήξει τα βλέμματα πάνω της.

Οι γαμήλιες ανάγκες θα τη φέρουν στην Ιταλία, όπου θα εγκατασταθεί και θα πάρει σύντομα την ιταλική υπηκοότητα.

Η  Στάλερ έρχεται σε επαφή με τον περίφημο Ιταλό πορνοπαραγωγό Riccardo Schicchi στις αρχές της δεκαετίας του ’70, γεγονός που θα αποτελέσει «κλειδί» για το πέρασμά της στην επικράτεια της πορνογραφίας. Ο ίδιος αποτέλεσε σύντροφος της Στάλερ από το 1973 και για αρκετά χρόνια μετά και ήταν αυτός που «εφηύρε» την Τσιτσιολίνα.

«Ήταν ένα απένταρο αγόρι με ένα σαραβαλιασμένο Πεζό που συχνά έπρεπε να το σπρώχνω για να πάρει μπρος» είπε τρεις δεκαετίες αργότερα γι’ αυτόν η ώριμη πλέον πορνοστάρ.

Το 1973 γνωρίζει επιτυχία με την προκλητική ραδιοφωνική εκπομπή της «Voulez-vous coucher avec moi?» στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Luna. Για τις ανάγκες του προγράμματος, υιοθετεί το ψευδώνυμο «La Cicciolina».

Έχοντας ήδη ξεκινήσει την πορνογραφία δύο χρόνια νωρίτερα, εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες με ψευδώνυμο πριν κατέβει επαγγελματικά πια στον στίβο της πορνογραφίας με το πραγματικό της όνομα: ήταν το 1975 στο ιταλικό «La liceale» όταν θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της. Το 1978, θα γράψει τηλεοπτική ιστορία όταν θα δείξει για πρώτη φορά στα ιταλικά χρονικά το γυμνό της στήθος στην κάμερα: ήταν στο σόου του RAI «C’era due Volte» που θα απαθανατιζόταν το μνημειώδες γεγονός. Το 1987 εκδίδει την αισθησιακή αυτοβιογραφία της «Confessioni erotiche di Cicciolina» από εκδοτικό του Μιλάνου.

Η τελευταία της εμφάνιση σε ταινία πορνό έλαβε χώρα το 1992. Η Τσιτσιολίνα έκανε καριέρα και ως τραγουδίστρια, με τραγούδια «ενήλικης θεματολογίας» συνοδευόμενα από απλές μελωδίες.

Το 1991 θα παντρευτεί περίφημο αμερικανό καλλιτέχνη της ποπ αρτ Τζεφ Κουνς, λειτουργώντας πια ως μούσα του. Το ζευγάρι χώρισε βέβαια το 1992, πριν καν τη γέννηση του γιου τους, Λουδοβίκου.

Το 2008, θα διαγωνιστεί στην αργεντίνικη εκδοχή του «Dancing with the Stars» (Bailando por un sueño), από την οποία αποσύρθηκε ωστόσο όταν έσπασε το πλευρό της στις πρόβες…

Πολιτική καριέρα

Η Τσιτσιολίνα παρουσιάστηκε ως υποψήφια του πρώτου ιταλικού «πράσινου» κόμματος Lista del Sole, το 1979. Το 1985 άλλαξε στρατόπεδο και προσχώρησε στο Ριζοσπαστικό Κόμμα (Partito Radicale), αναλαμβάνοντας δράση.

Έξι χρόνια αργότερα, περιλαμβάνεται στην ιδρυτική ομάδα του Κόμματος της Αγάπης (Partito dell’Amore), το οποίο ίδρυσε από κοινού με την καλή της φίλη και παλιά συνάδελφο στην πορνογραφία Moana Pozzi.

Τον Ιανουάριο του 2002 αποφάσισε να κατεβεί στις εκλογές στη γενέτειρά της, τη Βουδαπέστη, δεν κατόρθωσε όμως να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Την ίδια χρονιά πήρε μέρος στις δημοτικές εκλογές στη Μόντζα, υποσχόμενη να μετατρέψει κτίριο της πόλης σε καζίνο, κάτι που δεν έπεισε τους ψηφοφόρους. Το 2004 επιχείρησε να κάνει το ίδιο στο Μιλάνο, και πάλι όμως βρήκε την εκλογική πόρτα κλειστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments