Αθλητισμός

Φεντερίκο Μακέντα: Σπάει όλα τα κοντέρ ο Ιταλός

Φεντερίκο Μακέντα: Σπάει όλα τα κοντέρ ο Ιταλός
Ο Φεντερίκο Μακέντα έχει ξεκινήσει με... φόρα την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και τα νούμερά του ξεπερνούν αυτά των Μπεργκ και Σισέ.

Ο Φεντερίκο Μακέντα έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα από κάθε άλλο “εννιάρι” στην πρόσφατη, αλλά και λίγο παλαιότερη εποχή του Παναθηναϊκού.

Από την αμφισβήτηση των πρώτων ημερών της μεταγραφής του, ο Μακέντα έχει φτάσει πλέον στην απόλυτη αναγνώριση. Και τα νούμερά του είναι τέτοια που μπαίνει πλέον στη σύγκριση με ιερά… τέρατα που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι.

Ο Ιταλός έχει μέχρι τώρα 9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, στις οποίες έχει σημειώσει πέντε γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός έχει τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και δύο ασίστ και ένα γκολ στο Κύπελλο, στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Είναι εντυπωσιακό, μάλιστα, το γεγονός πως όλα του τα γκολ σημαίνουν… βαθμούς.

Το πρώτο του ήρθε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με το οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 και πήρε τη νίκη, στη συνέχεια ήρθε το γκολ νίκης στο Κύπελλο με τον Παναιτωλικό, ακολούθησε το πέναλτι της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, για να έρθουν τα δύο γκολ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, με τα οποία έκανε το 2-0 και ουσιαστικά καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε πως οι δύο τελευταίοι μεγάλοι ηγέτες της πράσινης επίθεσης δεν είχαν τόσο καλό ξεκίνημα. Ο Μάρκους Μπεργκ στα πρώτα 9 παιχνίδια του με την πράσινη φανέλα είχε 4 γκολ και 2 ασίστ, ενώ ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε ένα γκολ και τρεις ασίστ, με τον Γάλλο να παίρνει φόρα και να μη σταματά στη συνέχεια.

Τελευταίος που είχε τέτοια συμμετοχή σε ανάλογο αριθμό αγώνων ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο “Σάλπι” στα πρώτα του εννιά παιχνίδια είχε κι εκείνος συμμετοχή σε εφτά γκολ, έχοντας σημείωσε 6 τέρματα (τα τρία την πρώτη αγωνιστική κόντρα στο Αιγάλεω) και μία ασίστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments