Ελλάδα

Ριχάρδος: Ποιες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει – Ο Κούγιας στην υπεράσπισή του

Ριχάρδος: Ποιες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει – Ο Κούγιας στην υπεράσπισή του
Ο 51χρονος ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες.

Ριχάρδος: Τεράστιος είναι ο θησαυρός που η ΕΛ.ΑΣ κατάσχεσε από τις δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις λαθρεμπορίας χρυσού τις οποίες ξεσκέπασε το βράδυ της Τρίτης (27/11/18).

Συγκεκριμένα, μετά από μια καλά οργανωμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Βόλο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, της ΕΚΑΜ, της ΔΕΕ, και με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών της ΓΑΔΑ, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και περιφερειακών υπηρεσιών, συνελήφθησαν 63 μέλη των οργανώσεων.

Αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν φέρεται να είναι ο Ριχάρδος, ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων.

Ο 51χρονος ενεχυροδανειστής κατηγορείται ότι συγκέντρωνε, μαζί με συνεργάτες του, μεγάλες ποσότητες χρυσού τόσο από τα καταστήματά του, όσο και από άλλα ενεχυροδανειστήρια και στη συνέχεια τις διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες.

Να αναφερθεί, ότι ύστερα από έρευνες σε οικίες, καταστήματα και πρόσωπα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες χρυσού, ασημιού, κοσμημάτων, πολύτιμοι λίθοι, χρηματικά ποσά και πυροβόλα όπλα.

Το κύκλωμα αποκόμιζε περίπου 6.000.000 ευρώ τον μήνα από το λαθρεμπόριο, καθώς έστελνε 100 έως 500 κιλά χρυσού κάθε μέρα στην Τουρκία με τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη για Κωνσταντινούπολη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, στο οποίο φέρεται ως επικεφαλής ο γνωστός ενεχυροδανειστής.

Εναντίον τους ασκήθηκαν διώξεις για τέσσερα κακουργήματα και σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

  • Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους δίωξη για τα εξής κακουργήματα:

-Εγκληματική οργάνωση -Λαθρεμπορία -Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες -Τοκογλυφία

  • Τα πλημμελήματα είναι τα εξής:

-Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών -Παράβαση του νόμου περί όπλων -Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος -Πλαστογραφία μετά χρήσεως

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια, προκειμένου να λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν.

Οι κωδικοποιημένες εκφράσεις

Κατά τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις για την περιγραφή των αντικειμένων που δραστηριοποιούνταν όπως, ενδεικτικά:

«Ζάχαρη και Κίτρινο» ήταν ο χρυσός, «Fine» ο χρυσός 24 καρατίων, «ένα κομμάτι βαρύ» ήταν ένα κιλό χρυσός, «στρογγυλό» οι χρυσές λίρες Αγγλίας, «κορίτσια» οι χρυσές λίρες Αγγλίας, «μέταλλο/σίδερο» ο τηγμένος χρυσός σε μορφή σκραπ, «ταξιδιώτες» το πακέτο που περιείχε χρυσό και χρήματα, «γραμμές» ήταν χιλιάδες ευρώ και «χαρτιά» τα χρήματα.

Από τις αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και καταστήματα που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλάκες χρυσού, βάρους 30,4 κιλών, αξίας 545.000 ευρώ. Πλάκες και καθαρός χρυσός, βάρους 6,2 κιλά, αξίας 235.600 ευρώ. 513 κιλά ασήμι, αξίας 220.590 ευρώ. 1.121 χρυσές λίρες, αξίας 330.695 ευρώ. 360 χρυσά νομίσματα. 18 πολύτιμες πέτρες. Δαχτυλίδι με πολύτιμη πέτρα, αξίας 56.900 ευρώ. 2 εικόνες εμφανούς παλαιότητας. Το χρηματικό ποσό των 850.000 ευρώ. Επιταγές αξίας 60.500 ευρώ. 5 πυροβόλα όπλα. 15 κυνηγετικά όπλα. 2 αεροβόλα. 212 φυσίγγια. Μικροποσότητα κάνναβης.

Δείτε φωτογραφίες από τον… θησαυρό του Ριχάρδου:

Ο Κούγιας ανέλαβε δικηγόρος του Ριχάρδου

Την υπεράσπιση του γνωστού ενεχυροδανειστή ανέλαβε μετά τη σύλληψή του για εμπλοκή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, στο οποίο φέρεται να είναι και ο επικεφαλής, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Ο εντολέας μας έχει πάλλευκο ποινικό μητρώο και ουδέποτε έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη, όσο και την νομιμότητα των επιχειρηματικών του ενεργειών, οι οποίες ελέγχονται από όλους τους θεσμικούς φορείς της χώρας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε το έργο της προβολής των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του μεγαλυτέρου επιχειρηματία νόμιμων εξαγωγών χρυσού και διαχειρίσεως 100 ιδιόκτητων ενεχυροδανειστηρίων, τα οποία λειτουργούν με νόμιμη άδεια σε όλες τις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας, κ. Ριχάρδου Μ.

Ο εντολέας μας και οι συνεργάτες του γραφείου μας θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να κατανοήσει τόσο την προσωπικότητα του εντολέως μας, ο οποίος έχει πάλλευκο ποινικό μητρώο και ουδέποτε έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη, όσο και την νομιμότητα των επιχειρηματικών του ενεργειών, οι οποίες ελέγχονται από όλους τους θεσμικούς φορείς της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments