Αθλητισμός

Ο δρόμος του Χατζηγιοβάνη προς τη δόξα: “Τον έβαλα σε ένα ταξί, τον πήγα στην Παιανία και μαγεύτηκε”

Ο δρόμος του Χατζηγιοβάνη προς τη δόξα: “Τον έβαλα σε ένα ταξί, τον πήγα στην Παιανία και μαγεύτηκε”
Πέντε χρόνια πριν, δύο άνθρωποι του Παναθηναϊκού ταξιδεύουν στη Μυτιλήνη. Τους έχουν ενημερώσει πως εκεί αγωνίζεται ένα παιδί με σπάνιο ταλέντο. Τον λένε Τάσο Χατζηγιοβάνη.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης έγινε και πάλι το θέμα αναφοράς όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα, μάγεψε το βράδυ της Κυριακής. Μάγεψε γιατί αποφάσισε να εκτελέσει το πέναλτι στο 93′ με στυλ… Πανένκα. Χρειάζεται προσωπικότητα και ποδοσφαιρικό θράσος για να το κάνεις αυτό στο σημείο που βρισκόταν το παιχνίδι.

Ο “Χάτζη” το τόλμησε και το πέτυχε, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Έγινε το πρόσωπο της αγωνιστικής για ακόμα μια φορά. Η φετινή σεζόν εξελίσσεται μαγικά για τον Έλληνα διεθνή με την Ελπίδων. Για ένα παιδί που η πορεία του προς τη δόξα ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. Το 2013. Τότε που τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού στη Μυτιλήνη όπου έπαιζε.

Ο Χατζηγιοβάνης αγωνιζόταν στην ακαδημία του Οδυσσέα Ελύτη στη Λέσβο και είχε προπονητή τον Παράσχο Λάσκαρη. Εκείνος ήταν που τον πήγε μάλιστα στην Παιανία, όταν ο Παναθηναϊκός τον είδε και τον ξεχώρισε. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, ο κ. Λάσκαρης είχε αποκαλύψει το story της μεταγραφής. Και είχε συμπληρώσει πως τότε τον ήθελε και ο Ολυμπιακός, αλλά ο μικρός μαγεύτηκε από την Παιανία.

«Τον είδαν στον Άγιο Κοσμά οι Αλεξόπουλος και Μάρκου σε αγώνα πρωταθλήματος των Μικτών ομάδων των Ενώσεων όπου αν και έως το 88΄είχαμε προβάδισμα 1-0 χάσαμε 2-1 από την Αθήνα. Ήρθαν μετά από το ξενοδοχείο και ζήτησαν να τον πάρουν για πέντε μέρες σε δοκιμαστικά στη Παιανία.

Επικοινώνησα με την ΕΠΣ Μυτιλήνης και τους γονείς του, συναίνεσαν όλοι, τον έβαλα σε ένα ταξί, τον πήγα στην Παιανία και έτσι ξεκίνησαν όλα».

Ο κ. Λάσκαρης συνέχισε τις αποκαλύψεις, λέγοντας πως για τον παίκτη ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός, αλλά ο Τάσος μαγεύτηκε από την Παιανία.

«Ο Ολυμπιακός τον ήθελε και προσπάθησε πολύ να τον πάρει. Όμως ο Τάσος γύρισε μαγεμένος από την Παιανία. Του άρεσε πολύ ο τρόπος προσέγγισης και η υποδοχή που του έγινε. Ένιωσε πολύ σημαντικός και ήταν ενθουσιασμένος και από την αντιμετώπιση που είχε από την ψυχολόγο του Παναθηναϊκού.

Προτίμησε τον Παναθηναϊκό και όπως μου λέει ποτέ δεν το μετάνιωσε παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ομάδας στη πορεία. Είναι ευτυχισμένος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments