Αθλητισμός

Τα πέντε καλύτερα “α λα Πανένκα” πέναλτι (vids)

Τα πέντε καλύτερα “α λα Πανένκα” πέναλτι (vids)
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε "α λα Πανένκα" και το pagenews.gr θυμίζει μέσω βίντεο τα πέντε καλύτερα πέναλτι που εκτελέστηκαν με αυτό τον τρόπο.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε με τρόπο… ιδιοφυές το πέναλτι απέναντι στον Άρη. Σε ένα σημείο που η μπάλα έκαιγε, σε ένα σημείο που ήξερε ότι μετά το πέναλτι θα λήξει το ματς, επέλεξε να το εκτελέσει α λα Πανένκα, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Ορμώμενος από εκείνη την επική εκτέλεση του Τσέχου. Που στην πορεία των χρόνων την υιοθέτησαν πολλοί. Και φυσικά σε σαφώς πιο σημαντικά παιχνίδια από το Άρης – Παναθηναϊκός.

Με αφορμή το πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, το pagenews.gr παρουσιάζει τα πέντε καλύτερα “α λα Πανένκα” πέναλτι. Σε μεγάλες διοργανώσεις, από μεγάλους παίκτες.

Αντρέα Πίρλο, EURO 2012

Ιταλία και Αγγλία βρίσκονται στη διαδικασία των πέναλτι στα προημιτελικά του EURO. Κι όταν ο Αντρέα Πίρλο πήγε να εκτελέσει το πέναλτι, έκανε αυτό!

Σεμπάστιαν Αμπρέου, Μουντιάλ 2014

Η Ουρουγουάη είναι μια ανάσα ή για την ακρίβεια ένα πέναλτι μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Ο Αμπρέου στήνει την μπάλα. Αν σκοράρει, η χώρα του προκρίνεται. Ο “Loco” παίρνει φόρα και…

Ζινεντίν Ζιντάν, Μουντιάλ 2006

Το αντίο του μεγάλου Ζιντάν στο ποδόσφαιρο είχε μια κακή στιγμή, την αποβολή του και μια υπέροχη. Σαν αυτές που μας είχε συνηθίσει. Ο Ζιζού είναι ο εκτελεστής του πέναλτι που έχει κερδίσει η Γαλλία και στήνεται απέναντι στον μεγάλο Μπουφόν για να ισοφαρίσει σε 1-1. Και το κάνει. Με τρόπο μαγικό, όπως έκανε τα πάντα!

Φραντσέσκο Τότι, EURO 2000

Στον ημιτελικό του EURO 2000 η Ολλανδία έχασε δύο πέναλτι στον αγώνα και άλλα τρία στη διαδικασία των πέναλτι μετά το 0-0 σε 120 λεπτά. Ο Φραντσέσκο Τότι τους έδειξε πως γίνεται.

Αλέξις Σάντσες, Κόπα Αμέρικα 2015

Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η Χιλή αντιμετωπίζει την Αργεντινή του Μέσι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι. Οι Χιλιανοί είναι με 3-1 μπροστά στη διαδικασία και αν ο Αλέξις Σάντσες ευστοχήσει, κερδίζουν το τρόπαιο. Μπροστά στα μάτια όλης της Λατινικής Αμερικής επιλέγει να εκτελέσει “α λα Πανένκα”. Η μπάλα δεν υψώθηκε πολύ, αλλά η δουλειά έγινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments