Κόσμος

Σκόπια για μακεδονική γλώσσα: Τα σχόλια του Ζάεφ παρερμηνεύτηκαν

Σκόπια για μακεδονική γλώσσα: Τα σχόλια του Ζάεφ παρερμηνεύτηκαν
Σκόπια για μακεδονική γλώσσα: Η κυβέρνηση της πΓΔΜ είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σκόπια για μακεδονική γλώσσα: Η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με νέα επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης.

To IBNA (βαλκανικό πρακτορείο ειδήσεων) επικοινώνησε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο της πΓΔ της Μακεδονίας Mile Bosnjakovski ο οποίος δήλωσε:

«Όλες οι ενέργειές μας και οι δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να υποστηρίξουμε τη συμφωνία», υπογραμμίζει η κυβέρνηση της γείτονος, ενώ προσθέτει ότι «ως χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, κατανοούμε ότι η εκάστοτε χώρα φροντίζει τους πολίτες της και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών τους χωρών».

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε το άρθρο 4 (3) της συμφωνίας Πρεσπών βάσει του οποίου δεσμευόμαστε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας (…)

Με αυτή την έννοια, είναι κατανοητό ότι οι πολιτικές γλώσσας και στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία Πρεσπών.

Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ζήτημα που αφορά στις γλώσσες που διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα εσωτερικών υποθέσεων και εσωτερικής πολιτικής»

Οι κυβερνητικοί κύκλοι των Σκοπίων επισημαίνουν, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, είναι απολύτως προσηλωμένος «σε μια πολιτική που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων, ενώ δεσμεύεται να βελτιώσει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Λυπούμαστε που τα σχόλιά του παρερμηνεύτηκαν».

Η παρέμβαση αυτή έρχεται μετά από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος μίλησε για ¨Μακεδόνες» στην Ελλάδα, που θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκονται και τη «μακεδονική» γλώσσα στη χώρα μας, εφόσον το επιθυμούν στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments