Πολιτική

Παρέμβαση Νίμιτς μετά τις δηλώσεις Ζάεφ

Παρέμβαση Νίμιτς μετά τις δηλώσεις Ζάεφ
Τηλεφώνημα Νίμιτς στον Ζάεφ για να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα των Πρεσπών.

Ο Μάθιου Νίμιτς είχε τηλεφωνική παρέμβαση στα Σκόπια μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ περί “Μακεδονικής μειονότητας”.

Αφορμή η έμμεση αναφορά του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για την ύπαρξη «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, που με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έχουν την δυνατότητα να διδάσκονται τη «μακεδονική» γλώσσα στη χώρα μας.

«Η Μακεδονία πέρα από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, περιφέρεια της Ελλάδας, είναι και ένα κομμάτι σημαντικό της αρχαίας ελληνικής ιστορίας κι αυτό αναγνωρίζεται πλήρως» στην συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ.

Προσέθεσε πως αυτό «μας δημιουργεί την αίσθηση ότι έχουμε μια ισορροπημένη συμφωνία και για τις δυο πλευρές».

«Όσοι εκφράζουν προς την πατρίδα μας αλυτρωτικές επιδιώξεις θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμφωνίας» διεμήνυσε προς την ΠΓΔΜ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο περιθώριο των εορτασμών για την ημέρα του Πυροβολικού.

Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί το θέμα και τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments