Ελλάδα

Αλέξης Γρηγορόπουλος: “Φρούριο” η Αθήνα για την 10η επέτειο

Αλέξης Γρηγορόπουλος: “Φρούριο” η Αθήνα για την 10η επέτειο
Αλέξης Γρηγορόπουλος: Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις και έχει αποφασιστεί να βρίσκονται στους δρόμους πάνω από 5.000 αστυνομικοί.

Αλέξης Γρηγορόπουλος:  Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία ενόψει των συγκεντρώσεων της 6ης Δεκεμβρίου, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος πριν από 10 χρόνια σκοτώθηκε από σφαίρα του αστυνομικού Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Μάλιστα, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις και έχει αποφασιστεί να βρίσκονται στους δρόμους πάνω από 5.000 αστυνομικοί.

Περισσότεροι από 5. 000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν από το πρωί της Πέμπτης σε διάφορα σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας.

Κλούβες των ΜΑΤ θα σχηματίσουν φραγμούς, όπου αυτοί κριθούν αναγκαίοι, ενώ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα εκτελούν συνεχώς περιπολίες πέριξ των Εξαρχείων αλλά και σε άλλες περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνες για την εκδήλωση επεισοδίων.

Η πρώτη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια απ’ όπου οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν πορεία προς τη βουλή.

Στις έξι το απόγεμα της Πέμπτης όμως τα βλέμματα όλων θα στραφούν στα Εξάρχεια. Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη συγκέντρωση στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες κόσμου.

Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων ετών οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι κάποια στιγμή αντιεξουσιαστές θα αρχίσουν τις επιθέσεις εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ που θα βρίσκονται στη γύρω περιοχή, στήνοντας ταυτόχρονα οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη και στους υπόλοιπους δρόμους που περικλείουν την πλατεία Εξαρχείων.

Γρηγορόπουλος: Φόβοι για μιμητισμό των “Κίτρινων Γιλέκων”

Οι ελληνικές Αρχές φοβούνται μήπως  αντίστοιχες ομάδες στην Ελλάδα παραδειγματιστούν από τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια στη Γαλλία και συμβούν και στη χώρα μας παρόμοια περιστατικά.

Οι Αρχές ανησυχούν επίσης για τις «ενεργές καταλήψεις» σε πολλά σχολεία της Ελλάδα για το Μακεδονικό που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω ένταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments