Ελλάδα

Ριχάρδος: Περνά στην αντεπίθεση – Κατέθεσε προσφυγή για την άμεση αποφυλάκισή του (vid)

Ριχάρδος: Περνά στην αντεπίθεση – Κατέθεσε προσφυγή για την άμεση αποφυλάκισή του (vid)
Ο Ριχάρδος κατέθεσε προσφυγή για την άμεση αποφυλάκισή του μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια. 

Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος μεταφέρθηκε σήμερα στις φυλακές Ναυπλίου την ώρα που είχε γίνει γνωστό από τον κ. Κούγια ότι έχουν ξεκινήσει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απελευθέρωσή του.

Όπως υποστηρίζει οι κατηγορίες δεν ευσταθούν.

Ο κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο χρυσού κατέθεσε προσφυγή για την άμεση αποφυλάκισή του την Τετάρτη (5/12) μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν έχουν εκτιμηθεί επαρκώς τα νομικά και πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.

Στην προσφυγή του, αναφορικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί λαθρεμπορίου χρυσού, γίνεται λόγος για «σενάρια» που δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό νομικό έγγραφο, «ουδέποτε έγιναν εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς την Τουρκία χωρίς τα μόνιμα παραστατικά και χωρίς την τήρηση των τελωνειακών διαδικασιών».

Έτσι, το ελληνικό δημόσιο ποτέ δεν έχασε το 24% του ΦΠΑ του «παράνομου εξαχθέντος» χρυσού, το οποίο εκτιμήθηκε εσφαλμένα, σύμφωνα με την προσφυγή, στο συνολικό ποσό 3.019.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι τα έσοδα του Ριχάρδου Μυλωνά από τις παραπάνω δραστηριότητες λαθρεμπορίου διοχετεύονταν στην νόμιμη επιχείρηση του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα «Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος».

Το σημείο-κλειδί αλλά και το πεδίο σύγκρουσης στην υπόθεση Ριχάρδου είναι το άρθρο 155, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, που σχετίζεται με την κατηγορία της λαθρεμπορίας.

Όπως αναφέρει η προσφυγή του ενεχυροδανειστή, η συγκεκριμένη κατηγορία δεν υφίσταται και ως εκ τούτου, δεν ισχύει ούτε το βασικό έγκλημα για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, «άρα δεν υφίσταται και εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη λαθρεμπορίας».

Η συνεργάτιδα του Ριχάρδου: «Προφυλακίστηκα άδικα»

«Προφυλακίστηκα άδικα» αναφέρει για την προσωρινή της κράτηση η στενή συνεργάτιδα του ενεχυροδανειστή σε προσφυγή που κατέθεσε στο Δικαστικό Συμβούλιο ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη και αυτή.

Η κατηγορούμενη, μητέρα δυο ανήλικων παιδιών, οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απολογία της καθώς οι αρχές της απέδωσαν κομβικό ρόλο στο κύκλωμα της λαθρεμπορίας χρυσού.

Η ίδια, ωστόσο, από την πρώτη στιγμή αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως εργάζεται ως υπάλληλος στο ενεχυροδανειστήριο «αμειβόμενη με μηνιαίο μισθό και παρέχουσα τις απολύτως νόμιμες υπηρεσίες της, με τους απαιτούμενους νόμιμους τύπους, σε νόμιμες δραστηριότητες κατά τη λειτουργία της επιχείρησης αυτής, πάντοτε υπό τις εντολές και οδηγίες του εργοδότη της, πάντοτε με την έκδοση των νομίμων παραστατικών, χωρίς να έχει διαπιστώσει ή αντιληφθεί κάποια δήθεν «μη νόμιμη» δραστηριότητα».

Φωτογραφία eurokinissi

Στην προσφυγή που κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου της, η κατηγορούμενη υπογραμμίζει πως «απεδείχθη ότι δεν επιβάλλονται, ούτε υπάρχουν, δασμοί σε εξαγωγές προς την Τουρκία, οπότε είναι πρόδηλον ότι δεν υφίσταται το έγκλημα της (ανύπαρκτης) «λαθρεμπορίας», του επί των δήθεν «διαφυγόντων» ανυπάρκτων «δασμών» ερειδομένης δήθεν «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» και βεβαίως ούτε και «της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» για τα οποία η ίδια προφυλακίστηκε.

Επικαλείται, μάλιστα, το έγγραφο της ανακρίτριας η οποία ζητεί την ανάκληση των προφυλακίσεων καθώς, όπως λέει, η δικαστική λειτουργός «ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ότι «ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ για τους οποίους επιβλήθηκαν οι ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ».

«Συνιστά άκρα αδικία η εξακολούθηση της προσωρινής κρατήσεώς της κατηγορουμένης – εντολέως μου, μολονότι μητέρας δύο ανήλικων τέκνων εν όψει μάλιστα και των εξελίξεων της 3.12.2018, οπότε, λόγω των ανωτέρω Δημοσίων εγγράφων, όλοι οι απολογηθέντες (συγ)κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι» αναφέρεται , μεταξύ άλλων, στην προσφυγή της.

H μεταφορά του στις φυλακές του Ναυπλίου

Ο κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο χρυσού Δημήτρης Ριχάρδος μεταφέρθηκε στις 5 τα ξημερώματα στο τμήμα μεταγωγών και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στις φυλακές του Ναυπλίου.

Η μεταγωγή του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου έγινε αφού δεν είχε φτάσει στην ΓΑΔΑ όπου κρατείτο το αποφυλακιστήριο και έτσι με βάση το έγγραφο που είχαν στα χέρια τους οι αρμόδιοι αξιωματικοί έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία της μεταφοράς του στις φυλακές Ναυπλίου όπως είχε οριστεί από το δικαστήριο.

Την Τρίτη επικράτησε μια αναστάτωση καθώς είχε γίνει γνωστό ότι θα αφεθεί ελεύθερος  με την έγκριση της ανακρίτριας αλλά τελικά δεν ήρθε η σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Βίντεο από τη μεταφορά του στις φυλακές Ναυπλίου από το argonafplia.gr:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments