Διεθνή

Συνέδριο CDU: Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ εξελέγη νέα πρόεδρος

Συνέδριο CDU: Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ εξελέγη νέα πρόεδρος
Συνέδριο CDU: H νέα πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος επικράτησε με ποσοστό 51,75%.

Συνέδριο CDU: Με 517 ψήφους και ποσοστό 51,75% η ‘Ανεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αναδείχθηκε στον β’ γύρο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Ο Φρίντριχ Μερτς έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%.

Ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

H Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ διαδέχεται στην ηγεσία του CDU την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία παρέμεινε στο “τιμόνι” 18 ολόκληρα χρόνια!

Στο β’ γύρο, η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ έλαβε 517 ψήφους (51,7%), επικρατώντας του Φρίντριχ Μερτς, τον οποίο ψήφισαν 482 σύνεδροι 48,2%.

Στον α’ γύρο η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ είχε λάβει 450 ψήφους (45%) και Φρίντριχ Μερτς 392 ψήφους (39,2%), ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Γιενς Σπαν με 157 ψήφους(15,7%).

Η 56χρονη Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, πρώην πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ και νυν γενική γραμματέας του κόμματος, θεωρείται πιστή της Γερμανίδας καγκελαρίου και εκτιμάται ότι θα βαδίσει επάνω στα χνάρια της.

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ έχει ταχθεί υπέρ της υποδοχής προσφύγων μέχρι από τη Γερμανία, ωστόσο έχει διαμηνύσει ότι το φθινόπωρο του 2015 δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί και προκρίνει την εντατικοποίηση των απελάσεων.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, έχει προειδοποιήσει για τυχόν εμπόδια στο διασυνοριακό εμπόριο και τη διασυνοριακή συγκοινωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments