Διεθνή

Brexit: Διαδηλώσεις στο Λονδίνο

Brexit: Διαδηλώσεις στο Λονδίνο
Brexit: «Τερέζα Μέι, προδότρια» έγραφαν τα πλακάτ των συμμετεχόντων. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν.

H συμφωνία για τo Brexit συνεχίζει να πυροδοτεί την οργή στους δρόμους του Λονδίνου.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο πλαίσιο μιας πορείας υπέρ του Brexit της οποίας ηγήθηκε ο Τόμι Ρόμπινσον, μια προσωπικότητα της βρετανικής ακροδεξιάς, ενώ είχε τη στήριξη και του ευρωφοβικού Ukip.

«Τερέζα Μέι, προδότρια» έγραφαν τα πλακάτ των συμμετεχόντων.

Στη σελίδα των διοργανωτών της εκδήλωσης στο Facebook η κινητοποίηση περιγράφεται ως μια «δημοκρατική και ειρηνική διαδήλωση που διατυπώνει τη δύναμη των συναισθημάτων που νιώθουν οι υπέρμαχοι του Brexit (Leavers) παρά τον καταιγισμό της προπαγάνδας κατά του Brexit, στην οποία έχουν εκτεθεί για σχεδόν δυόμιση χρόνια».

«Εάν το κοινοβούλιο δεν οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη συνταγματική κρίση μετά τον αγγλικό εμφύλιο» σημείωσε ο ηγέτης του Ukip Τζέραρντ Μπάτεν, σε μια ομιλία που εκφώνησε ενώπιον των διαδηλωτών.

Ο ίδιος κατακεραύνωσε την κυβερνώσα πολιτική τάξη χαρακτηρίζοντάς την «δόλια και προδοτική».

Μια αντιδιαδήλωση από τους υποστηρικτές ενός νέου δημοψηφίσματος πραγματοποιήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Ας δώσουμε την ελπίδα ξανά στον βρετανικό λαό κι ας σταματήσουμε αυτό το φρικτό Brexit» δήλωσε ένας από τους ομιλητές, ο βουλευτής των Εργατικών Στίβεν Ντάουτι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προειδοποίησε σήμερα τους Βρετανούς βουλευτές ότι η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit, κατά την ιστορική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη, θα είχε ως αποτέλεσμα τον «άκρως πραγματικό κίνδυνο» της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments