Lifestyle

Ιωάννα Τούνη: Απαντά για τη φωτογραφία με τα ανοιχτά πόδια απ’ το μνημείο του Ολοκαυτώματος

Ιωάννα Τούνη: Απαντά για τη φωτογραφία με τα ανοιχτά πόδια απ’ το μνημείο του Ολοκαυτώματος
Η Ιωάννα Τούνη μίλησε για σεξισμό. Δείτε την ανάρτησή της.

Αντιδράσεις προκάλεσε στα social media, πριν μερικές μέρες, μια φωτογραφία που ανέβασε η Ιωάννα Τούνη. Η εκρηκτική Θεσσαλονικιά πόζαρε στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος ως μοντέλο, φορώντας ένα πράσινο μπουφάν και κάτι κοντό από κάτω που δεν διακρίνεται, ενώ στέκεται με ανοιχτά και ακάλυπτα τα πόδια της.

«Μια φορά το χρόνο πήγαινε κάπου που δεν έχεις ξαναπάει», είχε γράψει η πρώην παίκτρια του My Style Rocks στη λεζάντα που συνόδευε το εν λόγω στιγμιότυπο.

View this post on Instagram

Once a year, go somewhere you’ve never been before. // # #travel #europe #lovemylife

A post shared by Ι ω ά ν ν α Τ ο ύ ν η ® (@j.touni) on

Η ανάρτηση αυτή εξόργισε πολλούς χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι έσπευσε να της κάνουν δημόσια τα αρνητικά τους σχόλια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φωτογραφία κατακρίθηκε ακόμα και από τηλεοπτικές εκπομπές, όπου κατηγόρησαν την πληθωρική ξανθιά για έλλειψη σεβασμού και παιδείας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά από όλο τον σάλο που προκλήθηκε, η Ιωάννα θέλησε να δώσει για πρώτη φορά τη δική της απάντηση σε όσους έσπευσαν να πάρουν θέση δημόσια και να μιλήσουν με άσχημα λόγια για εκείνη. Έτσι, δημοσίευσε ξανά την ίδια φωτογραφία, αυτή τη φορά όμως ασπρόμαυρη και με έχοντας προσθέσει με photoshop ένα τζιν παντελόνι στα πόδια της.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε:

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ;

Πριν από λίγες μέρες, είχα δημοσιεύσει στο προφίλ μου μια φωτογραφία από το ταξίδι μου στο Βερολίνο, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Το μνημείο αυτό κτίστηκε το 2005 για να τιμήσει τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν και κυνηγήθηκαν βάναυσα από το ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία.

Εκατοντάδες ταξιδιώτες και γηγενείς το επισκέπτονται και φωτογραφίζονται σε αυτό καθημερινά, καθώς αποτελεί ένα σύγχρονο δημόσιο μνημείο, από τα πιο γνωστά της γερμανικής πρωτεύουσας. Την πρώτη ημέρα περιήγησης μου στο Βερολίνο, κανόνισα να συνδυάσω το μνημείο αυτό, μαζί με άλλα κοντινά μνημεία, στα οποία έβγαλα φωτογραφίες, όπως τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα!!

Ορισμένες χυδαίες αντιδράσεις που ακολούθησαν, με σοκάρουν και με προβληματίζουν. Σχόλια όπως «Γυμνή με ανοιχτά τα πόδια η Τούνη στο μνημείο ολοκαυτώματος», «Πως πας μωρή πουτάνα έτσι σε ιερό χώρο», «Αυτό είναι το ποιόν σου», «Η πουτάνα με το βρακί πήγε στο μνημείο» κλπ κλπ… με κάνουν να λυπάμαι και να οργίζομαι. Γιατί το μίσος και η χολή έχουν να κάνουν με το ντύσιμό μου και αντανακλούν εκείνη τη νοοτροπία που θεωρεί ότι η γυναίκα που ντύνεται με συγκεκριμένο τρόπο, «μολύνει» τον χώρο στον οποίο βρίσκεται.

Είναι εκείνη η νοοτροπία που ταυτίζει το ήθος μίας γυναίκας, με αυτό που φοράει. Πραγματικά λυπάμαι πολύ για την υποκρισία και το σεξιστικό μίσος μερικών ανθρώπων (παρά την τεράστια υποστήριξη που πήρα από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζω, κάτω από την φωτογραφία… και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!). Αυτό που με στεναχωρεί, είναι πως θεωρείται βεβήλωση, αίσχος και ντροπή να φαίνονται «γυμνά» τα πόδια μιας γυναίκας, και προκλητική μια στάση, με τα πόδια στην ανάταση!

Αρρωστημένα σεξιστικά σχόλια, από ανθρώπους που θεωρούν «φτηνό» το γυναικείο σώμα & από δημοσιογράφους που «διψούν» για ανθρωποφαγία ώστε να ανεβάσουν τα κλικ στα άρθρα τους! Δεν ντρέπομαι να φαίνεται το «γυμνό» δέρμα μου και να ντύνομαι με τον τρόπο που θέλω… Αγαπώ που είμαι γυναίκα! Το λυπηρό παρελθόν, που σεβόμαστε και που οφείλουμε να γνωρίζουμε, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ…Ευελπιστώ όμως πως το «πώς πρέπει να είναι μια γυναίκα ντυμένη», για να είναι «αποδεκτή», να μην δέχεται χυδαιολογίες, bullying και εκφοβισμό, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!

View this post on Instagram

-ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΡΑ; Πριν από λίγες μέρες, είχα δημοσιεύσει στο προφίλ μου μια φωτογραφία από το ταξίδι μου στο Βερολίνο, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Το μνημείο αυτό κτίστηκε το 2005 για να τιμήσει τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν και κυνηγήθηκαν βάναυσα από το ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία. Εκατοντάδες ταξιδιώτες και γηγενείς το επισκέπτονται και φωτογραφίζονται σε αυτό καθημερινά, καθώς αποτελεί ένα σύγχρονο δημόσιο μνημείο, από τα πιο γνωστά της γερμανικής πρωτεύουσας. Την πρώτη ημέρα περιήγησης μου στο Βερολίνο, κανόνισα να συνδυάσω το μνημείο αυτό, μαζί με άλλα κοντινά μνημεία, στα οποία έβγαλα φωτογραφίες, όπως τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα!! Ορισμένες χυδαίες αντιδράσεις που ακολούθησαν, με σοκάρουν και με προβληματίζουν. Σχόλια όπως «Γυμνή με ανοιχτά τα πόδια η Τούνη στο μνημείο ολοκαυτώματος», «Πως πας μωρή πουτάνα έτσι σε ιερό χώρο», «Αυτό είναι το ποιόν σου», «Η πουτάνα με το βρακί πήγε στο μνημείο» κλπ κλπ… με κάνουν να λυπάμαι και να οργίζομαι. Γιατί το μίσος και η χολή έχουν να κάνουν με το ντύσιμό μου και αντανακλούν εκείνη τη νοοτροπία που θεωρεί ότι η γυναίκα που ντύνεται με συγκεκριμένο τρόπο, «μολύνει» τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Είναι εκείνη η νοοτροπία που ταυτίζει το ήθος μίας γυναίκας, με αυτό που φοράει. Πραγματικά λυπάμαι πολύ για την υποκρισία και το σεξιστικό μίσος μερικών ανθρώπων (παρά την τεράστια υποστήριξη που πήρα από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζω, κάτω από την φωτογραφία… και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!)Αυτό που με στεναχωρεί, είναι πως θεωρείται βεβήλωση, αίσχος και ντροπή να φαίνονται «γυμνά» τα πόδια μιας γυναίκας, και προκλητική μια στάση, με τα πόδια στην ανάταση! Αρρωστημένα σεξιστικά σχόλια, από ανθρώπους που θεωρούν «φτηνό» το γυναικείο σώμα & από δημοσιογράφους που «διψούν» για ανθρωποφαγία ώστε να ανεβάσουν τα κλικ στα άρθρα τους! Δεν ντρέπομαι να φαίνεται το «γυμνό» δέρμα μου και να ντύνομαι με τον τρόπο που θέλω..Αγαπώ που είμαι γυναίκα! Το λυπηρό παρελθόν, που σεβόμαστε και που οφείλουμε να γνωρίζουμε, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ… Ευελπιστώ όμως πως το «πώς πρέπει να είναι μια γυναίκα ντυμένη», για να είναι «αποδεκτή», να μην δέχεται χυδαιολογίες, bullying και εκφοβισμό, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!

A post shared by Ι ω ά ν ν α Τ ο ύ ν η ® (@j.touni) on

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments