Πολιτική

Τρικυμία στους ΑΝΕΛ

Τρικυμία στους ΑΝΕΛ
Αναταράξεις στους ΑΝΕΛ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ακροβατεί ο κυβερνητικός εταίρος, ανησυχεί ο Τσίπρας. Τι έγινε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η Άννα Μορφούλη αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις στο blog της στο pagenews.gr.

Οι ΑΝΕΛ βρίσκονται εν μέσω μίας εσωτερικής τρικυμίας. Η Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι εκτός από πολλές συζητήσεις, δημιουργεί πάθη αλλά οδηγεί και σε… χωρισμούς.

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε χθες ότι θα παραιτηθεί από υπουργός στα μέσα Ιανουαρίου όταν θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ και σείστηκε το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η δήλωσή του έπεσε σαν βόμβα, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα το Μαξίμου το επανέφερε στην τάξη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέστρεψε με νέα δήλωση, διατηρώντας την αρχικά του θέση, ότι δηλαδή θα παραιτηθεί όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή προς κύρωση.

«Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη.

Είναι δεδομένο ότι αν – ω μη γένοιτο – αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Οι κλυδωνισμοί ωστόσο δεν σταματάνε εκεί. Η on air αποπομπή του Τέρενς Κουίκ από τους ΑΝΕΛ έδωσε την αίσθηση της σύγχυσης που επικρατεί στο κόμμα.

Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης

Η δήλωση που έφερε νέα αναστάτωση. σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό του News 24/7 στους 88,6, όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ρώτησε τον Πάνο Πάνο στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος σχετικά με το τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, εκείνος του απάντησε πως η συμφωνία «είναι καμμένη και δεν θα έρθει».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όμως, ο διάλογος δεν έμεινε εκεί, αφού ο Πάνος Καμμένος είπε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τί θα κάνουμε;» ρώτησε ο Βασίλης Κόκκαλης, για να λάβει την απάντηση από τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ «αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα καταψηφίσουμε».

Τι συμβαίνει λοιπόν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος; Ποια είναι η στάση που θα κρατήσει και πώς θα ελιχθεί ο Αλέξης Τσίπρας; Όλα αυτά μένει να τα δούμε. Άλλωστε ο Ιανουάριος είναι μια ανάσα μακριά…

Διαβάστε όλα τα άρθρα της Άννας Μορφούλη, εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments