Ελλάδα

Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση κατά του κράτους για τον θάνατο της Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της

Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση κατά του κράτους για τον θάνατο της Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της
Η Χρύσα Σπηλιώτη βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον σύζυγό της κατά την διάρκεια της φωτιάς που ξέσπασε στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.

Μήνυση κατά του κρατικού μηχανισμού κατέθεσε την Παρασκευή (14/12) η οικογένεια της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της Δημήτρη Τουρναβίτη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι, πέντε μήνες πριν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Star, ο αδελφός του συζύγου της ηθοποιού, Κωνσταντίνος Τουρναβίτης, υπογράμμισε ότι μετά τη φονική πυρκαγιά έψαχνε την ηθοποιό και τον αδελφό του για ώρες σε στεριά και θάλασσα.

O κουνιάδος της Χρύσας Σπηλιώτη πρόσθεσε πως χθες στην εισαγγελία Αθηνών και κατέθεσε μήνυση εναντίον όσων του στέρησαν τους δικούς του ανθρώπους.

«Ελπίζω να βγει η αλήθεια. Υπάρχουν δυο σκέλη. Το ένα είναι ο εμπρησμός. Ποιος, πως και γιατί. Έγιναν μια σειρά από τραγικές ενέργειες από αυτούς που είχαν τη ευθύνη», είπε ο αδερφός του συζύγου της ηθοποιού.

Θυμίζουμε, πως η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγός της, βρίσκονταν στο εξοχικό τους στο Μάτι την ημέρα που ξέσπασε η φονική φωτιά και ετοιμάζονταν να φύγουν για διακοπές στην Άνδρο.

Ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια καθώς οι φλόγες κατασπάραξαν το σπίτι τους και το αυτοκίνητο τους. Το ζευγάρι έτρεξε να σωθεί και εγκλωβίστηκε στο οικόπεδο μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα.

Φωτιά στο Μάτι: Στους 100 οι νεκροί – Υπέκυψε 73χρονος εγκαυματίας

Να σημειωθεί πως σήμερα (15/12)  οι νεκροί στο Μάτι έφτασαν τους 100 καθώς τη μάχη για τη ζωή έχασε 73χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Πρόκειται για τον 73χρονο Σπύρο Σπυρίδη, που υπέκυψε μετά από ισχυρό σηψαιμικό επεισόδιο ύστερα από 145 ημέρες νοσηλείας.

Στις 23 Ιουλίου, ημέρα της φονικής πυρκαγιάς βρισκόταν στο Μάτι με τη σύζυγό του και τα εγγόνια του, μάλιστα έσωσε τον 10χρονο εγγονό του προστατεύοντάς τον με το σώμα του.

Η κηδεία του Σπ. Σπυρίδη θα γίνει αύριο στη 1μ.μ. στο χωριό Άμμος Ημαθίας.

Σημειώνεται, ότι μια γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Θριάσειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments