Αθλητισμός

Κλήρωση Europa League: Προσδοκίες διατήρησης της 13ης θέσης από την Ελλάδα

Κλήρωση Europa League: Προσδοκίες διατήρησης της 13ης θέσης από την Ελλάδα
Κλήρωση Europa League: Η κλήρωση του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου δίνει "ελπίδες" διατηρήσεις της 13ης θέσης από την Ελλάδα.

Κλήρωση Europa League: Η “ευνοϊκή” κλήρωση του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου, δίνει ελπίδες διατήρησης της 13ης θέσης από την Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί μπορεί να προσφέρει βαθμούς με κάποια νίκη.

Πιο επικίνδυνος αντίπαλος στην βαθμολογική “κούρσα” της UEFA αυτή τη στιγμή είναι η Τσεχία, αφού εκπροσωπείται από δύο ομάδες.

Η Πλζεν θα παίξει στους 32 του Europa League με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η Σλάβια Πράγας κληρώθηκε με την Γκενκ.

Από εκεί και μετά η Ελβετία που βρίσκεται ακριβώς από πίσω μας, δύσκολα θα έχει τύχη για κάτι καλύτερο, αφού η μοναδική της εκπρόσωπος (Ζυρίχη) θα παίξει με την Νάπολι.

Αναλυτικά η βαθμολογία χωρών της ΟΥΕΦΑ

13. Ελλάδα 27.400 (1 εκπρόσωπος συνεχίζει)

14. Δανία 27.025 (0 εκπρόσωποι)

15. Ελβετία 26.900 (1 εκπρόσωπος)

16. Τσεχία 26.875 (2 εκπρόσωποι)

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί κάθε νίκη δίνει σε κάθε χώρα 0.400 βαθμούς (0.500 για τους Κροάτες που έζχουν τέσσερις εκπροσώπους) και κάθε ισοπαλία 0.200 (0.250 για τους Κροάτες).

Θυμίζουμε τι σημαίνει κάθε θέση για το ελληνικό ποδόσφαιρο για την σεζόν 2020-21

Η 13η και η 14η θέση

Ο πρωταθλητής 3ο προκριματικό γύρο (Champions League) Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League) O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League) Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Η 15η θέση

Ο πρωταθλητής 2ο προκριματικό γύρο (Champions League) Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League) O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League) Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Η 16η και 17η θέση

Ο πρωταθλητής 2ο προκριματικό γύρο (Champions League) Ο Κυπέλλουχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League) Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Europa League) Ο τρίτος 1ο προκριματικό γύρο (Europa League) Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments