Άποψη

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση – Αναζητά τους 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση – Αναζητά τους 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η Συμφωνία των Πρεσπών πιέζει την κυβέρνηση, η οποία γράφει και σβήνει ονόματα για να βρει τους 151.

Τα βλέμματα όλων σήμερα είναι στραμμένα στον Προϋπολογισμό του νέου έτους. Η διαδικασία ψήφισής του, ουσιαστικά μεταφράζεται σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον όμως είναι μόνιμα στραμμένο στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς όπως όλα δείχνουν είναι εκείνη που θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε τη Δευτέρα στο News 247 ότι η πλειοψηφία 151 βουλευτών είναι η πολιτική προϋπόθεση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος απέφυγε να μιλήσει για ψήφο εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενος στην πρόταση του Πάνου Καμμένου περί σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την χαρακτήρισε ως μη αποδεκτή .

«Το νόημα της σύσκεψης του Συμβουλίου Αρχηγών είναι να διαμορφωθεί μια άποψη, μια θέση επί ενός εθνικού θέματος. Δεν είναι να μπλοκάρει κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αυτό είναι μια καθαρή παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών. Θα ήταν κάτι αντισυνταγματικό», είπε.

Πώς η μετακίνηση Θεοχάρη στη ΝΔ, αλλάζει τα δεδομένα

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου, καθώς γράφουν και σβήνουν ονόματα προκειμένου να συμπληρωθούν οι πολυπόθητοι «151» που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έξτρα πονοκέφαλο ήρθε όμως να φέρει και η μετακίνηση του Χάρη Θεοχάρη στη Νέα Δημοκρατία.

Μέχρι πρότινος θεωρείτο βέβαιο ότι ο κ. Θεοχάρης θα στηρίξει τη Συμφωνία, ωστόσο τώρα τα δεδομένα αλλάζουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι το κόμμα του και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του δεν θα κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αλλάζουν οι αριθμοί

Τα δεδομένα έχουν ως εξής μέχρι τώρα. Οι 145 κυβερνητικοί βουλευτές θα κυρώσουν τη Συμφωνία. Σε αυτούς, όπως υπολογίζει το Μαξίμου, θα προστεθούν ακόμη τέσσερις. Θα γίνουν λοιπόν 149 με τους Θανάση Παπαχριστόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρο Δανέλλη και Έλενα Κουντουρά.

Ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος μπορεί σήμερα να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε και τη στάση που θα κρατήσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με τους υπολογισμούς να είναι επισφαλείς, οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να είναι δραστικές αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να πάει σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments