Ελλάδα

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Σίγουρη η αντιτρομοκρατική για την “ΟΛΑ” – Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν και τα “πακιστανικά” τηλέφωνα

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Σίγουρη η αντιτρομοκρατική για την “ΟΛΑ” – Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν και τα “πακιστανικά” τηλέφωνα
Τα δεδομένα που έχουν οι Αρχές στα χέρια τους για την βόμβα που εξερράγη στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12).

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Λίγες ώρες μετά την βόμβα που εξερράγη στον ΣΚΑΙ, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είναι σχεδόν σίγουρη ότι πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια κρύβεται η οργάνωση ΟΛΑ (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών).

Αναλυτικότερα, όπως σχολιάζουν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, στον ΟΛΑ δρουν κάθε φορά κατά αυτό τον τρόπο και έτσι αυτό δίνει την δυνατότητα στις Αρχές να δρουν σαν να έχουν ήδη την προκήρυξη τους στα χέρια τους.

Οι δράστες της επίθεσης

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες πρέπει να ήταν επτά. Οι τρεις επιχείρησαν στο σημείο, όπου και τοποθέτησαν την βόμβα κι εν συνεχεία διέφυγαν με το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα καμένο για να εξαφανιστούν τα όποια ίχνη.

Δύο άτομα αποτέλεσαν την ομάδα υποστήριξης του τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ οι άλλοι δύο, ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Όπως έγινε γνωστό, οι κλήσεις έγιναν από το κέντρο της Αθήνας και οι δράστες τις έκαναν από τα λεγόμενα «πακιστανικά κινητά», τα οποία δεν είναι ανιχνεύσιμα.

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν

Σχετικά με τις εν λόγω φωτογραφίες που διέρρευσαν χθες και κάνουν λόγο για εμπλοκή καταζητούμενων στην επίθεση στον ΣΚΑΙ οι Αρχές δεν φαίνεται συνδέουν τα γεγονότα.


Διαβάστε περισσότερα για το θέμα: Αυτοί είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα


Μάλιστα, αναφέρουν ότι κανείς από την ΕΛΑΣ δεν διέρρευσε τις φωτογραφίες των φερόμενων ως δραστών καθώς οι φωτογραφίες αυτές είχαν δοθεί στην δημοσιότητα πριν από τέσσερα χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνταν ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Οι Αρχές βλέπουν κάποια διασύνδεση των δύο οργανώσεων, στη βάση τους, ωστόσο, ο βασικός ύποπτος, που μπορεί να ήταν και στη μία και στην άλλη οργάνωση, είναι στη φυλακή, οπότε δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει πραγματοποιηθεί από κοινού χτύπημα.

Το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος στον ΣΚΑΙ

Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε στις 02:37. Σχεδόν μια ώρα νωρίτερα άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα Zougla και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προειδοποιώντας για τη βόμβα, επιμένοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Άμεσα υπήρξε ενημέρωση στην Αστυνομία και δυνάμεις έσπευσαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται το ραδιόφωνο του σταθμού, αλλά και η εφημερίδα Καθημερινή.

Στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ μετέβησαν άμεσα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments