Άποψη

Προς πολιτικούς ταγούς (;) Σταματήστε τους άφρονες διχαστικούς λόγους

Προς πολιτικούς ταγούς (;) Σταματήστε τους άφρονες διχαστικούς λόγους
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης ξεσπά μέσα από το blog του στο pagenews.gr για τις ανιστόρητες ομιλίες των πολιτικών μόνο και μόνο για λίγες ψήφους.

Πολιτικοί STOP. Κάντε ένα ή και περισσότερα βήματα πίσω. Βάλτε τα μαχαίρια και τις κοφτερές λέξεις στα θηκάρια. Είστε απαράδεκτοι και ανιστόρητοι να διχάζετε το λαό για λίγα ψηφαλάκια.

Οι χαρακτηρισμοί, οι απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις, οι διαχωρισμός σε πατριώτες και πουλημένους μπορεί να νομίζετε ότι ανεβάζουν τις μετοχές σας στο πολιτικό χρηματιστήριο, αλλά κάνετε μεγάλο λάθος. Οι πολίτες, οι νηφάλιοι πολίτες αποδοκιμάζουν τους κενούς περιεχομένου λόγους, τα άδεια πουκάμισα, τους ηλίθιους φανατισμούς.

Είναι γεγονός, όμως, ότι ικανοποιείτε κάποιους. Τους ανήκοντες στο φανατικά κομματικό σας ακροατήριο, τους κομματικούς σας στρατούς. Σαν άλλοι Ρωμαίοι στο Κολοσσαίο διψούν για αίμα κι εσείς ως άφρονες και ανιστόρητοι, σπεύδετε να τους το προσφέρετε και μάλιστα σε αφθονία, χωρίς να αναλογίζεστε τις συνέπειες των λόγων σας.

Θα ήταν κανείς αιθεροβάμων να απαιτεί να γνωρίζετε τη νεώτερη ιστορία σε βάθος. Φαντάζομαι, όμως, ότι θα έχετε ακούει πόσο ταλάνισε την πατρίδα και τους πολίτες ο διχασμός και ο διαχωρισμός σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Θα ήθελα τώρα στις γιορτές να σας κάνω δώρο το βιβλίο του Γιώργου Μαυρογορδάτου “Εθνικός Διχασμός” μήπως και αντιληφθείτε τους κινδύνους που απορρέουν από τους διχαστικούς σας λόγους.

Αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα πάει χαμένο, γιατί δεν πρόκειται να το διαβάσετε. Δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε ένα βιβλίο και είναι αυτό μεγάλο κακό. Ίσως το μεγαλύτερο.

Τουλάχιστον όλοι εσείς που ρίχνετε νερό στο μύλο του διχασμού και της ανιστόρητης τυφλής αντιπαράθεσης, σκεφτείτε τούτο: Μπορεί ο κομματικός σας στρατός να ενθουσιάζετε όταν νομίζει ότι εσείς ταπώνετε τον αντίπαλο, όταν πιστεύει ότι τον έχετε ρίξει στο καναβάτσο, όταν με ευφυολογήματα της κακιάς ώρας και χαμηλής ποιότητας νομίζει ότι τον μειώνετε, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παραμένει παγερά αδιάφορη.

Αλλά περιμένει. Προσδοκά σχέδια, μέτρα, προτάσεις που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Προσδοκά αντιπαράθεση επιχειρημάτων και ιδεών και όχι “πόλεμο” χαρακτηρισμών και αιχμηρών λέξεων.

Και ως γνωστόν αυτοί οι πολίτες δίνουν τις νίκες στις εκλογές και όχι οι κομματικοί στρατοί.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments