Ελλάδα

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας: Εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο χώρο (pics)

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας: Εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο χώρο (pics)
Ένταση στο υπουργείο Παιδείας από την διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών.

Μεγάλη ένταση επικρατεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 200 εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί, διαμαρτύρονται για το σχεδιαζόμενο νέο σύστημα διορισμών βάσει μοριοδότησης που εξήγγειλε η κυβέρνηση σε σχετικό νομοσχέδιο.

Οι παρευρισκόμενοι, προσπαθούν να μπουν στο υπουργείο για να συναντηθούν με τον υπουργό, ωστόσο οι αρχές που βρίσκονται εκεί τους αποτρέπουν.

Καθηγητές και δάσκαλοι με τη στήριξη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο σύστημα διορισμών από το οποίο προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα βασίζεται στο πτυχίο και την προϋπηρεσία τους και το άλλο 50% από την κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό)

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι αφενός το νέο σύστημα υποβαθμίζει τα πτυχία τους και αφετέρου ότι οι 15.000 διορισμοί δεν είναι αρκετοί. Σύμφωνα με τους ίδιους, για να καλυφθούν τα κενά είναι αναγκαίοι περίπου 25.000 διορισμοί.

Οι συγκεντρωμένοι, χαρακτηρίζοντας τα κριτήρια μοριοδότηση ως “κριτήρια απολύσεων” δηλώνουν ότι το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζεται το πτυχίο τους και παράλληλα τους “αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα”.

Ακόμη, ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις προσλήψεις και το νέο σύστημα μοριοδότησης.

Εξάλλου, νωρίτερα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δεν ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα που τους είχε απευθύνει για τις 9:30 το πρωί ο υπουργός Παιδείας σε αίθουσα της Βουλής.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι “η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου”.

Ταυτόχρονα, διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

  • Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments