Αυτοκίνητο

Nissan: Εργαστηριακές δοκιμές για την αντοχή των χρωμάτων στην ηλιακή ακτινοβολία

Nissan: Εργαστηριακές δοκιμές για την αντοχή των χρωμάτων στην ηλιακή ακτινοβολία
H Nissan χρησιμοποιεί περιβάλλοντα δοκιμών όπως τον «θάλαμο επιτάχυνσης του καιρού».

Εκατοντάδες εργαστηριακές δοκιμές πραγματοποιεί η Nissan για να διαπιστώσει την αντοχή των χρωμάτων στην ηλιακή ακτινοβολία.

Για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις της ηλιακής ενέργειας στη βαφή και σε άλλα υλικά, ένας λαμπτήρας Xenon των 4.000 Watt, σχεδόν «ψήνει» 100 δείγματα, στα ίδια μήκη κύματος με τον ήλιο.

Τα δείγματα περιστρέφονται γύρω από τη λάμπα Xenon για να μιμηθούν την τροχιά της Γης και καθώς ο εργαστηριακός «Ήλιος» μπορεί να «λάμψει» καθ’ όλο το 24ωρο, η διαδικασία απαιτεί το ήμισυ του χρόνου, για τη δοκιμή των δειγμάτων βαφής.

Οι μηχανικοί παρατηρούν τα δείγματα του υλικού μέσω μιας σειράς κύκλων, για να ερευνήσουν τις αλλαγές και να εξασφαλίσουν κορυφαία ανθεκτικότητα και ποιότητα, για τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας.

Να σημειώσουμε ότι η Nissan χρησιμοποιεί περιβάλλοντα δοκιμών όπως τον «θάλαμο επιτάχυνσης του καιρού» για την αναπαραγωγή των συνθηκών που συμβαίνουν σε ένα φυσικό περιβάλλον, μέσα στο εργαστήριο. Αυτές οι κυψέλες δοκιμών, εκθέτουν διάφορους τύπους υλικών, σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών που ένα όχημα μπορεί να αντιμετωπίσει, καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments