Ελλάδα

Τραγωδία στο Λούνα Παρκ Ελληνικού: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου

Τραγωδία στο Λούνα Παρκ Ελληνικού: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου
Τραγωδία στο Λούνα Παρκ Ελληνικού: Μια ανέμελη βόλτα με τους γονείς του, έμελλε να είναι και η τελευταία του τον Απρίλιο του 2014.

Τραγωδία στο Λούνα Παρκ Ελληνικού: Πέντε χρόνια μετά άρχισε η δίκη για τις ευθύνες του θανάτου του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου στο υπαίθριο Λούνα παρκ του Ελληνικού.

Μια ανέμελη βόλτα με τους γονείς του, έμελλε να είναι και η τελευταία του τον Απρίλιο του 2014.

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας άρχισε με την κατάθεση της μητέρας του η οποία περιέγραψε πως έγινε το ατύχημα το οποίο ήταν η αίτια να χάσει το παιδί της.

Τι ανέφερε στη μαρτυρία της

Μαζί με τον Βασίλη στη φουσκωτή μπάλα καθόταν και η μικρότερη αδελφή του.

Ο άνεμος που φύσηξε ξαφνικά σήκωσε περισσότερο την μπάλα, η οποία άρχισε να στροβιλίζεται.

«Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός.

Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του “κρατήσου” Εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί , αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ.

Τρέξαμε, βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση αλλά είχε παλμούς» είπε η μητέρα στην κατάθεσή της. Ωστόσο ο άτυχος Βασίλης φαίνεται ότι είχε χτυπήσει πολύ, γιατί τα μάτια του ήταν ανοιχτά και η γλώσσα του είχε γυρίσει…. Για την μητέρα του 13χρονου τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας ήταν η αιτία που έχασε το παιδί της τη ζωή του.

«Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γυρω, δε θα είχε γίνει τίποτα», είπε η μητέρα αλλά και ο πατριός του 13χρονου. Μάλιστα ο μάρτυρας λίγο από το τραγικό περιστατικό αποθανάτιζε τα παιδιά, φωτογραφίζοντάς τα.

«Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει “Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά.” Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφθανα.

Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια», είπε ο μάρτυρας για να συνεχίσει με λυγμούς: «Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του ” Ελεάνα κρατήσου…..” Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου».

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ δεν είχαν άδεια λειτουργίας όπως είπε ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος είχε μισθώσει το χώρο και οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ πλήρωναν κανονικά ενοίκιο.

«Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σ’ εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο μάρτυρας, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες του δήμου ελέγχθηκαν και έχουν όλοι απαλλαγεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments