Αθλητισμός

Αλ Αΐν – Ρεάλ Μαδρίτης: 4-1

Αλ Αΐν – Ρεάλ Μαδρίτης: 4-1
Αλ Αΐν - Ρεάλ Μαδρίτης: Τον άτυπο τίτλο της «υπερπρωταθλήτριας» κόσμου κατάκτησε στο Αμπού Ντάμπι η Ρεάλ Μαδρίτης.

Αλ Αΐν – Ρεάλ Μαδρίτης: Τον άτυπο τίτλο της «υπερπρωταθλήτριας» κόσμου κατάκτησε στο Αμπού Ντάμπι η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη νίκη της στον τελικό της διοργάνωσης επί της «οικοδέσποινας» Αλ Αΐν με 4-1.

Οι Μαδριλένοι έγιναν έτσι η πιο επιτυχημένη ομάδα στο θεσμό, καθώς έφτασαν στους τέσσερις τίτλους και ξεπέρασαν την άσπονδη αντίπαλό τους, Μπαρτσελόνα, με την οποία μετρούσαν ίσα τρόπαια έως σήμερα.

Παράλληλα, οι «μερένχες» έγιναν η πρώτη ομάδα με τρεις συνεχείς κατακτήσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Ο τελικός είχε εξαρχής ξεκάθαρο φαβορί, κι αυτό ήταν η «βασίλισσα».

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε αρκετές ευκαιρίες για ακόμη ευρύτερο σκορ, με τους Μπενζεμά, Μπέιλ και Λούκας.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η ομάδα του Σαντιάγκο Σολάρι προηγήθηκε 3-0 με γκολ των Μόντριτς (14΄), Γιορέντε (60΄) και Σέρχιο Ράμος (79΄).

Οι Άραβες μείωσαν στο 86΄, με τον Σιοτάνι να σημειώνει το «γκολ της τιμής» και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ναντέρ, από προσπάθεια του Βινίσιους, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 4-1.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος (71′ Θεμπάγιος), Γιορέντε (82′ Καζεμίρο), Μόντριτς, Λούκας Βάθκεθ (84′ Βινίσιους), Μπέιλ, Μπενζεμά.

ΑΛ ΑΪΝ (Ζόραν Μάμιτς): Έισα, Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν (67′ Αμέρ Αμπντουλραχμάν), Αλ Ζαμπέρι, Αχμέντ, Αχμάντ (64′ Μπαντάρ), Ελ Σαχάτ, Ντουμπιά, Φαγέζ, Σιοτάνι, Κάιο, Μπέργκ (75′ Ναντέρ).

Οι παγκόσμιοι τίτλοι μέχρι το 1995 ήταν 20 υπέρ των ομάδων της Νότιας Αμερικής (20 εναντίον 13 της Ευρώπης), μετά το 1995 είναι 24 υπέρ των ευρωπαϊκών ομάδων (24 έναντι 11 αυτών της Νοτίου Αμερικής).

Οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στους 11 από τους τελευταίους 12 τελικούς, έξι διαδοχικά μάλιστα. Ο Σολάρι έγινε ο πέμπτος (μετά τους Κουμπίγια, Μουχίκα, Αντσελότι και Ζιντάν) που το κατακτούν τόσο ως παίκτης όσο κι ως προπονητής.

Ο Τόνις Κρόος έχει πέντε κατακτήσεις και ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Προσπέρασε τον πρώην συμπαίκτη του, τον άφησε στις 4. Ρεκόρ και για τον Σέρχιο Ράμος. Σκόραρε σε δύο τελικού Champions League, σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, σε δύο ευρωπαϊκά Super Cup.

Δεν υπάρχει άλλος αμυντικός που να το ‘χει καταφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments