Καιρός

Καιρός: Προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας – Συνεχίζεται η επέλαση του “χιονιά” (pics&vids)

Καιρός: Προβλήματα σε όλη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας – Συνεχίζεται η επέλαση του “χιονιά” (pics&vids)
Καιρός: Πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί και σε αρκετές περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Καιρός: Τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία πλήττει τη χώρα, ενώ η επέλαση της “Σοφίας” πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο.

Λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων, πολλά προβλήματα έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με την κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία.

Την ίδια στιγμή πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί και σε άλλες περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Εύβοια: Προβλήματα στην περιοχή – Στο «σκοτάδι» αρκετά χωριά

Στην Εύβοια η Ιστιαία είναι χωρίς ρεύμα όπως και αρκετά γύρω χωριά, σύμφωνα με το tvstar.gr

Επίσης σημειώνονται πολλές πτώσεις δέντρων για τις οποίες σπεύδει η Πυροσβετική Υπηρεσία.

Επίσης δέντρο που έπεσε πάνω σε δρόμο στους Παπάδες της Βόρειας Εύβοιας έχει εγκλωβίσει ΙΧ αυτοκίνητα.

Η χιονόπτωση είναι έντονη και πυκνή στην Βόρεια και κεντρική Εύβοια.

Απαγορεύεται η μετακίνηση των φορτηγών στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Βόλος: «Δίπλωσε» νταλίκα λόγω της χιονόπτωσης

Με δυσκολία γίνονται οι μετακινήσεις και στο Βόλο, λόγω της χιονόπτωσης.

Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί στην έξοδο του Βόλου, επί της εθνικής οδού Βόλου – Βελεστίνου, μετά την Α’ Βιομηχανική Περιοχή, λόγω μίας νταλίκας, η οποία «δίπλωσε», αφού δεν διέθετε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως αναφέρει το TheNewspaper.gr, η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία, ενώ υπήρξαν και οδηγοί οι οποίοι μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να παρακάμψουν την ουρά.

Οι εγκλωβισμένοι οδηγοί αγανακτούν αφού βρίσκονται στο ίδιο σημείο περισσότερη από μία ώρα.

Ναύπακτος: Αγωνία για εξαμελή οικογένεια – Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

Οι αρχές επιχειρούν να απεγκλωβίσουν μια εξαμελή οικογένεια στο ορεινό δίκτυο του δήμου Ναυπακτίας.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, το ΙΧ αυτοκίνητο της εξαμελούς οικογένειας (δύο γονείς και τέσσερα μικρά παιδιά) ακινητοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Αυτό συνέβη διότι καταστράφηκαν οι αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο από την τ.κ.Κρυονερίων προς την τ.κ.Άνω Χώρας της δ.ε.Αποδοτίας.

Αμέσως ο οδηγός του οχήματος ειδοποίησε με το κινητό του τηλέφωνο τον δήμο Ναυπακτίας ο οποίος με μισθωμένο μηχάνημα έργου μεταφέρει την οικογένεια ενώ ρυμουλκεί και το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο.

Ωστόσο σε ολόκληρο το ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Ναυπακτίας επιχειρούν μηχανήματα έργου του δήμου με σκοπό να κρατούν όσο είναι δυνατόν τους δρόμους ανοιχτούς.

Περιορισμοί και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία φορτηγών και λεωφορείων σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Περιορισμοί και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και λεωφορείων ισχύουν από σήμερα το απόγευμα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, ύστερα από απόφαση των τοπικών αστυνομικών διευθύνσεων.

Στην Αχαΐα ισχύουν στα εξής:

*Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και των λεωφορείων που κινούνται στην «Ολυμπία Οδό» από τη χιλιομετρική θέση 157,630, έως τη χιλιομετρική θέση 205,00, ρεύμα προς Πάτρα και αντιστοίχως στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.

*Απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, σε όλες τις περιοχές του νομού Αχαΐας («Ολυμπία Οδός», εθνικό και λοιπό οδικό επαρχιακό δίκτυο ), όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Στην Αιτωλοακαρνανία, ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και των λεωφορείων που κινούνται στο παρακάτω οδικό δίκτυο:

*Στο τμήμα της εθνικής οδού Αγρινίου – Καρπενησίου, από τη χιλιομετρική θέση 20, έως την χιλιομετρική θέση 52 + 400.

*Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Καλλιθέας – Προυσού, από το 1ο χιλιόμετρο, μέχρι το 18ο χιλιόμετρο.

*Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Εμπεσού – ‘Αρτας, από την χιλιομετρική θέση 73, έως τη χιλιομετρική 93.

*Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Αμφιλοχίας – Εμπεσού, από το 10ο χιλιόμετρο, έως το 20ο χιλιόμετρο.

*Απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

*Απαγόρευση κυκλοφορίας στο ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και δημοτικής κοινότητας Μακρυνείας όλων των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και των λεωφορείων από σήμερα και μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων καθώς και εξομάλυνσης της κυκλοφορίας.

*Κίνηση οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων μεικτού βάρους, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, εφόσον είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αυτοκίνητα στα Φάρσαλα έχουν εκτοπίστηκαν λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Στην περιοχή η χιονόπτωση έχει ενταθεί προς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών είναι να γίνουν εκτροπές στο κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα, έξω από την πόλη.

Φωτογραφίες από το onlarissa

Τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα έχουν εκτραπεί της πορείας τους λόγω της ολισθηρότητας, ενώ όπως σημειώνει το onlarissa.gr αξιωματούχος της περιφέρειας Θεσσαλίας, η ένταση της χιονόπτωσης είναι τέτοια, που το οδόστρωμα γεμίζει με χιόνι μόλις ελάχιστα λεπτά αφότου περάσουν τα μηχανήματα που επιχειρούν εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ • Επ. Ο. Αγ. Βασιλείου – Χορτιάτη, (κυκλοφορία από παρακαμπτήριους δρόμους).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ Δ.Α.ΔΡΑΜΑΣ

• Ε.Ο. Δράμας-Εξοχής για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, από το 16ο χλμ. (διασταύρωση Κοκκινωγείων) έως το τελωνείο Εξοχής.

Δ.Α.ΞΑΝΘΗΣ • Ε.Ο. Ξάνθης-Μ.Σ. Αγίου Κωνσταντίνου, από 21ο χλμ. και μέχρι τα Ε./Β σύνορα, καθώς και στο λοιπό ΕΠ. Οδικό δίκτυο περιοχής αρμοδιότητας Α.Τ. Εχίνου. • Δημοτική οδός Καρυοφύτου – Λειβαδίτη – δασικού χωρίου αρμοδιότητας Α.Τ. Σταυρούπολης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ • Επ. Ο. Δομνίστας – Μεσοκώμης. • Οικισμός Μεσοκώμη του Δήμου Καρπενησίου.

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ • Επ. Ο. Λουτρών Αιδηψού- Λίμνης, (περιοχή Ηλίων ) 9o χλμ. (αποκλεισμός λόγω πτώσης μεγάλου μεγέθους βράχων στο δρόμο).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ.Α. ΑΡΤΑΣ • Επ. Ο. Αθαμανίου – Θεοδωριάνων, από την τοποθεσία Σταυρός Αθαμανίου έως τα Θεοδώριανα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Α.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ • Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, από Δ/ση Χ/Κ – Αγριολεύκες Πηλίου, έως Δ/ση με Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς, (Κάτω Κλάδος) – Κισσός Μαγνησίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ • Ε.Ο. Καλαβρύτων – Βραχανίου – Σουβάρδου, από 7ο έως το 9ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ • Επ. Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας (οδικό δίκτυο Μαινάλου).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ Δ.Α. ΧΑΝΙΩΝ • Ν.Ε.Ο. Χανίων-Κισάμου στο 8ο χλμ, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στο ύψος Δ.Δ. Σταλού.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

-Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ www.astynomia.gr.

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Πυκνές χιονοπτώσεις και το Σάββατο

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στην χώρα μας μέχρι και το Σάββατο.

Αύριο Παρασκευή (04-01-2019) οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται, θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη στέρεα (συμπεριλαμβανομένης της αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου.

Το Σάββατο (05-01-2019) οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική καθώς και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Ο παγετός κατά τόπους θα είναι ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα σημειωθεί και τις δυο ήμερες, στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.

Στο κεντρικό και βόρειο αιγαίο αύριο Παρασκευή (04-01-2019), θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (05-01-2019).

Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω χαμηλής νέφωσης.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι τέσσερις πτήσεις προσγειώθηκαν στην Καβάλα και μία στην Αθήνα, ενώ δύο ακυρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, στην Καβάλα, προσγειώθηκαν οι πτήσεις Αμβούργο – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Ντύσελντορφ – Θεσσαλονίκη και από Βερολίνο για Θεσσαλονίκη.

Επίσης, στην Αθήνα προσγειώθηκε η πτήση από Στοκχόλμη για Θεσσαλονίκη, ενώ ακυρώθηκαν δύο πτήσεις από την Ντόχα και το Μπάντεν.

Ο κ. Παπάζογλου, τόνισε, ότι το αεροδρόμιο είναι σε επιφυλακή και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που θα σημειωθεί χιονόπτωση στην περιοχή.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ • Δημ. Ο. Νάουσας – 3/5 Πηγάδια από 3ο έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο). • Δημ. οδός Νάουσας – Σελίου από 3ο έως 17ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο). • Δημ. οδός Νάουσας – Ροδοχωρίου, από 3ο χλμ έως Ροδοχώρι. • Δημ. οδός Νάουσας – Αρκοχωρίου, από 3ο χλμ έως Αρκοχώρι. • Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 14ο έως 26ο χλμ (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου). • Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 82ο έως 97ο χλμ (Όρια με Ν. Κοζάνης). • Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίου, από 21ο έως 39ο χλμ (Δάσκιο).

Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ • Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από 65ο έως 85ο χλμ (Αρναία). • Δασική οδός Ταξιάρχη-Παλαιοχώρας.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ • Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ Βορράς, από 7ο χλμ. • Άρνισσα – Χ/Κ Βορράς, από 17ο χλμ.

Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ • Επ. Ο. Γουμένισσας-Μ. Λιβαδιών, από το 15 χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ • Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών.

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ • Όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ν. Φλώρινας, (πλην οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών όπου η κίνηση διεξάγεται κανονικά).

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ • Ε.Ο. Καστοριάς – Φλωρίνης (μέσω Βίτσιου), από 18ο έως 28ο χλμ. • Επ. Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από 30ο έως 43ο χλμ. • Επ. Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Κλεισούρας), από 22ο έως 31ο χλμ • Σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας.

 Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ • Όλο το ορεινό Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του Νομού Κοζάνης. • Δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης. • Ε. Ο. Κοζάνης – Φλώρινας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Α-27 και παλαιό τμήμα). • Όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ.Α. ΑΡΤΑΣ • Ε. Ο. Άρτας – Τρικάλων, από 67ο χιλ έως 76ο χιλ. (Αθαμάνιο – Σκαρπάρι) • Επ. Ο. Αθαμανίου – Μεσούντας – Τετρακόμου. • Επ. Ο. Βουργαρελίου – Μικροσπηλίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ • Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης. • Επαρχιακό και Εθνικό δίκτυο Ελασσόνας. • Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου • Επ. Ο. Μεγαλόβρυσου – Ανατολής του δήμου Αγιάς.

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ • Επ. Οδός Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ.(Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς) • Επ. Οδός Καρδίτσας-Λ. Πλαστήρα, από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου) • Επ. Οδ. Καρδίτσας – Λ. Πλαστήρα, από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς) • Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα. • Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 44ο έως 52ο χλμ. (Δ/νση Οξυάς έως Τ.Κ. Αργιθέας – Θέση Τύμπανος). • Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 7ο (θέση Άγιος Νικόλαος). • Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ. (Θέση Ζαχαράκη).

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ • Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων, από 28ο χλμ. θέση Μουργκάνη έως 65ο χλμ Α.Κ. Μαλακασίου. • Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτας, από 25ο (θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου). • Επ. Ο. Πύλης- Μεσοχώρας, από 13ο (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα). • Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ασπροποτάμου, από 35ο έως 6ο χλμ.

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ • Eπ. O. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από 16ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ • Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από Τ.Κ. Παλαιοπύργου έως Τ.Κ. Πλατάνου. • Επ. Ο. Ναυπάκτου – Άνω Χώρας, από Τ.Κ. Λιμνίτσας έως Τ.Κ. Άνω χώρας. • Επ. Ο. Ναυπάκτου – Ελευθέριανης, προς τις Τ.Κ. Παλαιοπύργου – Τ.Κ. Ελευθέριανης – Τ.Κ. Αγ. Κυριακής.

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ • Ε.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, από 13ο έως 18ο χλμ. • Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, από 25ο έως 52ο χλμ (όρια με Δ.Α. Ευρυτανίας)

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Α.ΒΟΙΩΤΙΑΣ

• Από 14ο (Διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου) της Επαρχιακής οδού Αράχωβας Βοιωτίας – Επταλόφου Φωκίδας προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. • Επ. Ο. Αράχωβας – Επταλόφου, θέση Σταύρος, 5Ο χλμ και προς Χ.Κ. Παρνασσού.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ • Όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου και Αγράφων. • Π.Ε.Ο. Καρπενησίου-Λαμίας (Ράχη Τυμφρηστού), από 8ο έως 12ο χλμ. • Επ. Ο. Αγράφων – Τροβάτου – Βραγγιανών. • Επ. Ο. Φουρνάς-Καρδίτσας (Όρια νομού – θέση Ζαχαράκη). • Επ. Ο. Καστανιάς-Πρόδρομου-Ροσκάς. • Επ. Ο. Χόχλιας-Βράχας. • Επ. Ο. Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου, από 5ο έως 13ο χλμ. • Επ. Ο. Δομνίστας-Μεσοκώμης. • Οικισμός Μεσοκώμη του Δήμου Καρπενησίου

Δ.Α.ΦΩΚΙΔΑΣ • Επ. Ο. Πολύδροσος – Χ.Κ. Παρνασσού. • Επ. Ο. Επταλόφου – Χ.Κ. Παρνασσού. • Επ. Ο. Πυρών- Μαυρολιθάριου- Καστριώτισσα. • Επ. Ο. Καλοσκοπής –Πανουργιά- Στρόμης. • Επ. Ο. Συκιάς – Αθανάσιου Διάκου. • Επ. Ο. Πενταγιών-Αρτοτίνας.

Δ.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ • Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησιού, από 36ο έως το 64οχλμ. • Ε. Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας, από 0,1ο έως 22ο χλμ. • Π.Ε.Ο. Λαμίας –Λάρισας, από 3ο χλμ έως το 54ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ • Επ.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 14ο χλμ. • Επ.Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1ο χλμ.

Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ • Επ. Ο. Βουρβούρων – Αγίου Πέτρου.

Θερμαινόμενοι χώροι σε Αττική και Πειραιά για του άστεγους

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, ενώ ο μηχανισμός προστασίας των αστέγων και η υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους.

Ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος είναι ήδη διαθέσιμος, επί της οδού Σοφοκλέους 66, μέχρι το πρωί της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου.

Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι.

Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Πειραιά, για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Πέμπτη 3/1/2019 και ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά(Βασιλέως Γεωργίου 9-11, τηλ. επικ.: 210-4134052, 210-4134130). Ώρες λειτουργίας: 8:00-20:00.

Δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης», που βρίσκεται στον Πύργο Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1οςόροφος, τηλ. επικ.: 2168003076, 2168003077). Λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον ο Δήμος Πειραιά, έχει μεριμνήσει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη δημιουργία παγετού λόγω χαμηλών θερμοκρασιών τις βραδινές ώρες σε δρόμους του Πειραιά.

Συγκεκριμένα βρίσκεται σε ετοιμότητα όχημα του Δήμου Πειραιά για τη ρίψη άλατος, σε σημεία της πόλης που ενδέχεται να δημιουργηθεί παγετός, ανάλογα με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται πως η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, πραγματοποιείται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments