Πολιτική

Ζάεφ για Μακεδονία: Αναγνωρίζουμε την ξεχωριστή αρχαία ελληνική ιστορία της

Ζάεφ για Μακεδονία: Αναγνωρίζουμε την ξεχωριστή αρχαία ελληνική ιστορία της
Ζάεφ για Μακεδονία: Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σημειώνει, ότι η ιθαγένεια «θα αναφέρεται ως "Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας".

Ζάεφ για Μακεδονία: Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μίλησε έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη, κατά την οποία αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, είπε χαρακτηριστικά:

«Εκείνο που γνωρίζω είναι πως εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι αποτελούμε μέρος αυτής της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας.

Και αποδεχόμαστε τα επιχειρήματα και το γεγονός ότι εμείς θα είμαστε “Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανανγωρίζουμε με κάθε λειτουργικό τρόπο ότι η ελληνική Μακεδονία είναι απολύτως διαχωρισμένη από τη χώρα μας, υποστηρίζουμε πλήρως τα υφιστάμενα σύνορα και αναγνωρίζουμε την ξεχωριστή μας κληρονομιά, την ξεχωριστή αρχαία ελληνική ιστορία της περιοχής».

Αναφερόμενος στο θέμα της ιθαγένειας «που σημαίνει υπηκοότητα» ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σημειώνει ότι «θα αναφέρεται ως “Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”.

Όσο για το θέμα της γλώσσας, που έχει γίνει αποδεκτή από τον ΟΗΕ με απόφαση του 1977, φυσικά ανήκει στην ομάδα των σλαβικών γλωσσών».

Σε ότι αφορά στο ιστορικό συγκρούσεων μεταξύ των δύο χωρών ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφέρει:

“Η πολιτική που ακολουθήθηκε στο παρελθόν έχει προκαλέσει ζημιά και στις δύο χώρες.

Ορισμένες φορές πολιτικοί, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, λόγω εκλογών και για να διατηρηθούν στην εξουσία, δημιούργησαν προβλήματα.

Δεν θέλω να μιλήσω για την φίλη μας Ελλάδα, καθώς θέλω να είμαι φίλος με όλους, αλλά η χώρα μου έκανε λάθη”.

Ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε, επίσης, και στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, μετά από τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας:

«Γνωρίζω τι συμβαίνει στην Ελλάδα, το πολιτικό ρίσκο, όμως πιστεύω ότι η αγάπη για τη χώρα του θα αποβεί θετική και για τον ίδιο προσωπικά, για την κυβέρνηση, επίσης, για το φίλο μου τον Κοτζιά που δεν είναι πλέον υπουργός, αλλά στηρίζει πολύ θετικά τη συμφωνία».

«Γνωρίζω πως και οι δύο εργάζονται για να φέρουν ευημερία στους Έλληνες πολίτες και το ελληνικό έθνος» συμπληρώνει ο Ζόραν Ζάεφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments