Αυτοδιοίκηση

Δήμος Βόλβης: Κάρτα Αλληλεγγύης για τους πολίτες του δήμου

Δήμος Βόλβης: Κάρτα Αλληλεγγύης για τους πολίτες του δήμου
Με μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης αρχίζει η νέα χρονιά στον Δήμο Βόλβης.

Δήμος Βόλβης: Εντός των επόμενων ημερών, πρόκειται να αρχίσει η εκστρατεία ενημέρωσης στην τοπική αγορά, για την προσέλκυση επιχειρήσεων που θα παρέχουν εκπτώσεις και κοινωνικές παροχές στους κατόχους της «Κάρτας Αλληλεγγύης» του Δήμου Βόλβης.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, στις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση της ειδικής αυτής κάρτας, η οποία θα συνδέεται με σειρά κοινωνικών παροχών, υπηρεσιών και εκπτώσεων.

Δικαιούχοι θα είναι εκτός των απόρων και όσοι πολίτες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα να έχουν εισόδημα από 6.000 ευρώ (για μοναχικό άτομο) έως 11.000 ευρώ (για 4μελή οικογένεια), χωρίς περιορισμό εισοδήματος για ανασφάλιστους υπερήλικες και μακροχρόνια ανέργους, ενώ θα περιλαμβάνει και τα εξαρτώμενα μέλη των δικαιούχων.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί το 2019 στον Δήμο Βόλβης αρχίζει με μια δράση αλληλεγγύης.

Η δημιουργία της Κάρτας Αλληλεγγύης μάς δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε το πνεύμα συντροφικότητας και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στους πολίτες. Οι αδύναμοι οικονομικά συνδημότες μας θα αισθανθούν ότι οι συνάνθρωποι τους προσφέρουν έμπρακτα.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες της τοπικής αγοράς μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά όσους υποφέρουν, αυξάνοντας παράλληλα και την εμπορική τους κίνηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments