Τουρισμός

Πύργος του Άιφελ: Το μυστικό που κρύβει στο εσωτερικό του εδώ και 132 χρόνια (vid)

Πύργος του Άιφελ: Το μυστικό που κρύβει στο εσωτερικό του εδώ και 132 χρόνια (vid)
Το άγνωστο δωμάτιο που έχει στην κορυφή του ο Πύργος του Άιφελ.

Όταν ακούς την λέξη Παρίσι, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ο Πύργος του Άιφελ. Το σήμα κατατεθέν της πόλης που  κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ.

Δίχως καμία αμφιβολία πλέον είναι από τα γνωστότερα και εντυπωσιακότερα αξιοθέατα ολόκληρου του κόσμου. Με ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι το 1931.

Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.

Ωστόσο, αυτό που αρκετοί δεν ξέρουν είναι ότι έχει ένα μυστικό δωμάτιο ακριβώς στην κορυφή σχεδιασμένο ειδικά από τον Άιφελ.

Πρόκειται για το ιδιωτικό διαμέρισμα του Άιφελ που μπορεί να μην ήταν μεγάλο, αλλά ήταν ιδιαίτερα ζεστό. Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πύργο, το διαμέρισμα ήταν επιπλωμένο με κλασσικό στυλ. Οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με ταπετσαρία, τα έπιπλα και τα ντουλάπια ‘ήταν φτιαγμένα από σκούρο ξύλο και διέθετε ακόμη και ένα μεγάλο πιάνο, δημιουργώντας μια άνετη ατμόσφαιρα στα 1000 πόδια.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο  Άιφελ είχε αρκετές προτάσεις για να νοικιάσει τον χώρο, αλλά ποτέ δεν απάντησε θετικά σε καμία.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments