Διεθνή

Συνταγματική Αναθεώρηση Σκόπια: Βρέθηκαν οι “80” – Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία

Συνταγματική Αναθεώρηση Σκόπια: Βρέθηκαν οι “80” – Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία
Συνταγματική Αναθεώρηση Σκόπια: Ο Ζόραν Ζάεφ φαίνεται πως έχει βρει τις "80" ψήφους για την ψηφοφορία.

Συνταγματική Αναθεώρηση Σκόπια: Τις 80 ψήφους για τη συνταγματική αναθεώρηση φαίνεται πως έχει βρει ο Ζόραν Ζάεφ.

Αναλυτικότερα, κυβερνητική πηγή της ΠΓΔΜ ανέφερε -υπό τον όρο της ανωνυμίας- ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή, προκειμένου να εγκριθούν οι συνταγματικές τροπολογίες, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και οι δύο βουλευτές του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «BESA».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του αλβανόφωνου κόμματος BESA που αντιδρούσε σε συνταγματική τροπολογία για τις ομιλούμενες γλώσσες, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (11/1/19) πως βρέθηκε λύση με την κυβέρνηση και τελικά οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν την αναθεώρηση.

«Το BESA με τους τρεις βουλευτές τους παραμένει ισχυρά δεσμευμένο στην υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών καθώς επίσης και στη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, καθώς έχουν πειστεί πως είναι προς το συμφέρον των Αλβανών στη Μακεδονία».

Έτσι, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ο χρόνος κυλά αντίστροφα μέχρι την τελική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση κατηγορεί το VMRO-DPMNE για προδοσία της χώρας

Σε συνέντευξη που παρέθεσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Κονσταντίν Κονσταντίνοφ, στο Κοινοβούλιο, τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι προσπάθειες για τη διασφάλιση των απαιτούμενων ψήφων και η κυβέρνηση διατηρεί την αισιοδοξία ότι οι συνταγματικές αλλαγές θα περάσουν.

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι ότι αποφεύγοντας τη διαδικασία και απέχοντας από τη συζήτηση, ουσιαστικά αποτελεί προδοσία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments