Γυναίκα

Λούσιμο μαλλιών: Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

Λούσιμο μαλλιών: Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε
Λούσιμο μαλλιών: Υπάρχει σωστός τρόπος να λούζουμε τα μαλλιά μας;

Λούσιμο μαλλιών: Το λούσιμο μοιάζει με απλή διαδικασία, αλλά αν δεν ξέρετε τι κάνετε μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας.

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όταν λουζόμαστε και πώς μπορούμε να προστατευθούμε;

Λούσιμο μαλλιών: Λάθη που πρέπει να αποφεύγετε:

  • Λούζεστε με καυτό νερό

Το καυτό νερό ανοίγει την εξωτερική στοιβάδα του στελέχους της τρίχας, επιτρέποντας τη διαφυγή των πρωτεϊνών κερατίνης, των φυσικών ενυδατικών παραγόντων και των μορίων του χρώματος.

Το επακόλουθο είναι να αποδυναμώνονται τα μαλλιά και να ξεθωριάζει το χρώμα τους, ακόμα κι αν δεν τα βάφετε.

  • Μαλακτική μέχρι τη ρίζα

Όπως το σαμπουάν πρέπει να μπαίνει κυρίως στη ρίζα των μαλλιών, έτσι και το conditioner πρέπει να μπαίνει μόνο στις άκρες τους – στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον.

Γιατί; Διότι μετά το λούσιμο, τα τμήματα των μαλλιών που βρίσκονται κοντά στο δέρμα θα ανακτήσουν τη φυσική ενυδάτωσή τους από το σμήγμα που θα παραχθεί από το δέρμα του κρανίου, ενώ οι άκρες θα παραμείνουν ξερές. Όταν οι άκρες είναι ξερές, καθίστανται ευάλωτες στην τριβή και στη φθορά, επομένως στον στατικό ηλεκτρισμό και στην ψαλίδα.

  • Λούζεστε πολύ συχνά

Πολλοί συνηθίζουν να λούζονται καθημερινά, αλλά η συχνότητα του λουσίματος εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, μπορείτε να λούζεστε καθημερινά ή μέρα παρά μέρα. Αν τα μαλλιά σας είναι φυσιολογικά, δύο έως τρεις φορές λούσιμο την εβδομάδα είναι αρκετές. Αν, όμως, είναι ξηρά, με ψαλίδα ή αφυδατωμένα, μπορεί να πρέπει να λούζεστε μόνο μία φορά την εβδομάδα, για να μην τα αφυδατώσετε περισσότερο.

  • Χρησιμοποιείτε συνεχώς το ίδιο σαμπουάν

Ιδανικά πρέπει να αλλάζετε μάρκα και είδος σαμπουάν κάθε 2-3 μήνες διότι, όσο καλά κι αν ξεβγάζεστε, μικροσκοπικά υπολείμματα του σαμπουάν συσσωρεύονται βαθμιαία πάνω στις τρίχες και «βαραίνουν» τα μαλλιά σας.

  • Τα τρίβετε με την πετσέτα για να στεγνώσουν πιο γρήγορα

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι εύθραυστα και όταν τα τρίβετε με την πετσέτα για να στεγνώσουν, φθείρετε το περιτρίχιο. Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνονται ακόμα πιο εύθραυστα, αλλά και με περισσότερο στατικό ηλεκτρισμό. Επομένως, να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν τυλιγμένα με μία απορροφητική πετσέτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments