Πολιτική

Τσίπρας – Καμμένος: Ώρα μηδέν για τη συγκυβέρνηση – Στις 10:30 η κρίσιμη συνάντηση

Τσίπρας – Καμμένος: Ώρα μηδέν για τη συγκυβέρνηση – Στις 10:30  η κρίσιμη συνάντηση
Τσίπρας – Καμμένος: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου. Στη συνέχεια ο υπουργός Άμυνας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Τσίπρας – Καμμένος: Σήμερα το πρωί, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν σήμερα το πρωί.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (12:00, έγινε αλλαγή της τελευταίας στιγμής).

H κύρωση των Συνταγματικών Αλλαγών στη βουλή των Σκοπίων, πετάει το «μπαλάκι» στο ελληνικό τερέν και το Μέγαρο Μαξίμου θα πρέπει να φέρει προς κύρωση τη Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή.

Έτσι, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ζητήσει από τον κυβερνητικό του εταίρο να ξεκαθαρίσει τη στάση του.

Με βάση τις δημόσιες τοποθετήσεις του, θεωρείται δεδομένο ότι ο Πάνος Καμμένος θα παραιτηθεί από το υπουργείο Αμυνας, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η υφυπουργός Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά. Αλλωστε, ο κ. Καμμένος πριν από λίγες ημέρες «αποχαιρέτισε» υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη, αναφέροντάς τους σε συνεδρίαση ότι είναι τελευταία φορά εκεί ως υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει, στη συνέντευξή του στο Open, από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δηλώσει ρητά τη στήριξή του στην κυβέρνηση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τους όρους για «βελούδινο» διαζύγιο που προσφέρει ο Πάνος Καμμένος, ο πρωθυπουργός διατηρεί ζωντανά όλα τα σενάρια με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να αποκλείσει κατάθεση πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα.

Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει μέσω διαρροών πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας που έχει απολέσει πλέον την εμπιστοσύνη του από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Το περιβάλλον του πρωθυπουργού διατηρεί ισχυρές επιφυλάξεις για το αν ο Πάνος Καμμένος θα παραμείνει στην νέα του θέση και δεν θα επιχειρήσει νέα αναδίπλωση.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εισηγούνται στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε επίδειξη δύναμης και να δείξει ότι το κυβερνητικό καραβάνι έχει τις ψήφους για να προχωρήσει και χωρίς τον Πάνο Καμμένο.

Ο Πάνος Καμμένος απαιτεί από τον Αλέξη Τσίπρα να απελευθερώσει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ώστε να μη φανεί ότι παζαρεύουν θέσεις, αλλά ότι, αντίθετα, είναι ενωμένοι σε μια γραμμή, όπως την έχει χαράξει ο ίδιος.

Ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να μην εντάξει βουλευτές των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην αποδεκατιστεί το κόμμα του και συρθεί λαβωμένο στις εκλογές.

Συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από την κυβέρνηση τους υπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μπήκαν στο υπουργικό συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του κ. Καμμένου. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποδεχθεί την εισήγηση αυτή, τα δύο κόμματα θα οδηγηθούν σε συναινετικό διαζύγιο.

Εάν ο πρωθυπουργός διατηρήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους αντάρτες από τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πολιτική σύγκρουση. «Αν δεν το δεχθεί ο Τσίπρας θα πάμε σε ρήξη» λέει συνεργάτης του Πάνου Καμμένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments