Lifestyle

Κατερίνα Ντούσκα: Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Κατερίνα Ντούσκα: Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision
Κατερίνα Ντούσκα: Η επιλογή του προσώπου θα γίνει με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ.

Κατερίνα Ντούσκα: Με απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ θα γίνει η επιλογή του προσώπου, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει το Μάιο στο Τελ Αβίβ.

Το πρόσωπο που απευθύνεται πρώτα η ΕΡΤ και ενδέχεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι η Κατερίνα Ντούσκα όπως ανέφερε ο Γιάννης Πουλόπουλος, Στη Φωλιά των Κου Κου.

Κατερίνα Ντούσκα: Ποια είναι η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision

Η Katerine Duska γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς. Σπούδασε κλασσική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής της, Ελένης Μελισσίδη, η οποία την εξέθεσε στον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Σπούδασε και ερμήνευσε άριες και lieder των Verdi, Mozart και Schubert αλλά και πιο μοντέρνο ρεπερτόριο. Τελικά όμως, την κέρδισαν οι πιο σύγχρονες επιρροές.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο «Embodiment», σε στίχους και μουσική της ίδιας. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών…

Η ομάδας εργασίας, η οποία έχει αναλάβει την επιλογή είναι ο συνθέτης και μέλος ΔΣ της ΕΡΤ Δημήτρης Παπαδημητρίου (πρόεδρος), ο μουσικός παραγωγός Πέτρος Αδάμ (μέλος), ο δημοσιογράφος Φώτης Απέργης (μέλος), ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης (μέλος), η δημοσιογράφος και διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ Μαρία Κουφοπούλου (μέλος) και η προϊσταμένη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της ΕΡΤ Σοφία Δρανίδου (μέλος).

Σύμφωνα με την εκπομπή του Star, “Στη Φωλιά των Κου Κου”, «Τα τελευταία τρία ονόματα που είχαν ακουστεί μέχρι την τελευταία εβδομάδα ήταν η Μαριέττα Φαφούτη, και η Έλενα Τσαγκρινού. Για την Έλενα Τσαγκρινού ξέρω ότι η εταιρεία έχει αντιρρήσεις, για τη Μαριέττα Φαφούτη έχω μιλήσει με πρόσωπα που την ξέρουν και δεν νομίζω πως έχει γίνει κάποια προσέγγιση προς το παρόν, οπότε κλειδώστε το όνομα της Κατερίνας Ντούσκα».

Κατερίνα Ντούσκα: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της εκπομπής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments