Πολιτική

Τα ΜΑΤ της κ. Γεροβασίλη δέρνουν με “αριστερό πρόσημο”

Τα ΜΑΤ της κ. Γεροβασίλη δέρνουν με “αριστερό πρόσημο”
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την ωμή βία των ΜΑΤ εναντίον των εκπαιδευτικών και αναρωτιέται ποια η διαφορά της τωρινής με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Δημοκρατία δεν φαίνεται μόνο στα “μεγάλα”. Φαίνεται στα μικρά, τα καθημερινά.

Φαίνεται εκεί που οι πολίτες αγωνιούν, διαμαρτύρονται και αντιστέκονται. Η αντιμετώπιση που έχουν από την κρατική εξουσία δίνει το μέτρο της δημοκρατίας από εκείνους που ασκούν εξουσία.

Την περασμένη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί κινητοποιήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που θα γίνονται οι διορισμοί τους.

Τα ΜΑΤ -που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε προεκλογικά πως θα τα καταργήσει- επιτέθηκαν στους ταλαιπωρημένους και για χρόνια αδιόριστους εκπαιδευτικούς και τους άνοιξαν τα κεφάλια.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο δείχνουν καθαρά τα ανοιγμένα κεφάλια και το όργιο βίας από την πλευρά των ΜΑΤ.

Μην ψάχνετε τώρα να βρείτε δηλώσεις καταδίκης από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, της βίας των ΜΑΤ.

Η υπεύθυνη για το ξυλοφόρτωμα υπουργός κ. Γεροβασίλη μας ενημέρωσε ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές λες και το ξύλο από τα ΜΑΤ δεν πέφτει αδιατάρακτα στα κεφάλια των διαδηλωτών και τα τέσσερα χρόνια θητείας αυτής της κυβέρνησης.

Βουβό και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε κατακεραύνωνε τέτοιες πρακτικές και επιδείξεις κρατικής βίας.

Το βράδυ που μέσα στο Μέγαρο Μουσικής γινόταν εκδήλωση υποστήριξης της συμφωνίας των Πρεσπών και τα “κεντροαριστερά αδιάθετα” δήλωναν έτοιμα να… κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, πολίτες είχαν συγκεντρωθεί απέξω για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην συμφωνία.

Μεταξύ τους και μια εμβληματική μορφή της αντίστασης κατά της Χούντας, ο Δαμιανός Βασιλειάδης, ένας από τους συντάκτες της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Τα ΜΑΤ πλησίασαν τον κ. Βασιλειάδη και του ζήτησαν να απομακρυνθεί από τον χώρο.

Ο ίδιος, όπως αναλυτικά περιγράφει σε έγγραφη δήλωσή του, αφού επέδειξε την ταυτότητα του και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να κινηθεί απειλητικά έναντι ουδενός.

Τα αρνήθηκε να απομακρυνθεί. Τότε τα ΜΑΤ το πήραν σηκωτό και τον έβαλαν στην κλούβα!

Θα μου πείτε ότι πριν από λίγα χρόνια τα ΜΑΤ δεν “αναγνώρισαν” τον Μανώλη Γλέζο και τον περιέλουσαν με χημικά, σιγά που θα αναγνώριζαν τον Δαμιανό Βασιλειάδη!

Ας αφήσουμε κατά μέρος τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Να μιλήσουμε για την συμπεριφορά της απέναντι στους πολίτες. Απέναντι σε αυτούς που κινητοποιούνται, διαμαρτύρονται και αντιστέκονται.

Σε τι διαφέρει από την συμπεριφορά των προηγούμενων κυβερνήσεων από τις οποίες υποτίθεται ότι την χωρίζει το χάος; Απολύτως τίποτα.

Αποδεικνύεται πως όταν συγκλίνουν οι αντιλαϊκές πολιτικές και η υποταγή στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων εταίρων τότε αναγκαστικά συγκλίνουν και οι κατασταλτικές συμπεριφορές, η περιφρόνηση του πολίτη, η κρατική βία και η αστυνομοκρατία…

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Γιώργου Χελάκη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments