Άποψη

Κύριοι πολιτικοί το πρόσωπό σας είναι αποκρουστικό

Κύριοι πολιτικοί το πρόσωπό σας είναι αποκρουστικό
Όταν το πρόσωπο του πολιτικού συστήματος είναι τόσο αποκρουστικό, όταν οι αθλιότητες κυριαρχούν εντός και εκτός του Κοινοβουλίου και τα κόμματα και οι εθνοπατέρες δεν αποδοκιμάζουν και δεν καταδικάζουν όλοι μαζί, χωρίς καμία εξαίρεση, τις ασχήμιες (για να μη μιλήσω για φασιστικές ενέργειες), ο πολίτης τι θα κάνει; Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης.

Με απογοήτευσε η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Και ξέρετε γιατί;

Διότι ακούσαμε για τον στρατηγό Σπαντιδάκη, τον πατέρα του ενός και της άλλης, αλλά δυστυχώς δεν μας ενημέρωσαν για τους παππούδες, τους προπάππους και γενικώς το γενεαλογικό τους δέντρο.

Ελπίζω σε μία άλλη συζήτηση να μην το λησμονήσουν και έτσι οι εθνοπατέρες να αρθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων και να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, ανατρέχοντας στην οικογενειακή τους ιστορία. Είναι η καλύτερη σφραγίδα. Αν δε διαθέτουν και βουλοκέρι τόσο το καλύτερο και πιο αξιόπιστο.

Γιατί εδώ που τα λέμε, αλλά δεν τα καταλαβαίνουμε εμείς οι αδαείς απλοί πολίτες, οι ρίζες του κάθε πολιτικού έχουν σημασία.

Τι να τις κάνουμε τις ομιλίες, τα σχέδια και τις προτάσεις για τα σύγχρονα προβλήματα του Έλληνα πολίτη και της κοινωνίας. Έχουν καμία αξία μπροστά στα γενεαλογικά δέντρα και στους ένδοξους προγόνους του κάθε πολιτικού τζακιού;

Για την ψήφο εμπιστοσύνης συζητάνε. Και τι περίμενες εσύ πολίτη μου να αποφανθούν σύμφωνα με προγράμματα, σχέδια, πολιτικές και λύσεις. Μα, τι αστεία πράγματα είναι αυτά;

Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνεται με κριτήριο αν κάποιος προπάππους πολέμησε με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τη Μπουμπουλίνα.

Άντε να κάνουμε μία υποχώρηση και να συμπεριλάβουμε και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Και όλοι αυτοί οι πανέξυπνοι του πολιτικού μας συστήματος, μαζί με διάφορους αναλυτές (εντός ή εκτός εισαγωγικών) ψάχνουν το βράδυ των εκλογών να εξηγήσουν και να βρουν τους λόγους της μεγάλης αποχής.

Όταν το πρόσωπο του πολιτικού συστήματος είναι τόσο αποκρουστικό, όταν οι αθλιότητες κυριαρχούν εντός και εκτός του Κοινοβουλίου και τα κόμματα και οι εθνοπατέρες δεν αποδοκιμάζουν και δεν καταδικάζουν όλοι μαζί, χωρίς καμία εξαίρεση, τις ασχήμιες (για να μη μιλήσω για φασιστικές ενέργειες), ο πολίτης τι θα κάνει; Θα γυρίσει την πλάτη.

Κύριοι πολιτικοί το πρόσωπό σας είναι πολύ άσχημο…

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments