Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία στη Βουλή
Ψήφος εμπιστοσύνης: Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε χθες το μεσημέρι.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Απόψε τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται η συζήτηση για την επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε χθες το μεσημέρι.

Ψήφος εμπιστοσύνης: «Σφάχτηκαν» Τσίπρας και Μητσοτάκης για τη σύγκριση Αποστολάκη με τη χούντα

Σε… αρένα μετατράπηκε η Ολομέλεια της Βουλής με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες και το κλίμα να είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό.

Συγκεκριμένα, μετά την αντιπαράθεση που ξέσπασε με το… καλημέρα με μπροστάρηδες τον Νίκο Δένδια, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Γιώργο Αμύρα (Διαβάστε περισσότερα) νέα κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαδεχόμενος τον πρωθυπουργό στο βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Κυβέρνηση κουρελού είναι ο νέος όρος που εισάγει ο Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, μετέπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια πρωτοφανή δήλωση λέγοντας πως χαρακτηριστικά πως τελευταία φορά που εν ενεργεία στρατιωτικός έγινε υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν στην χούντα.

Θυμίζουμε, ότι μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, χρέη υπουργού Εθνικής Αμύνης ανέλαβε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, αρχηγός του ΓΕΕΘΑ.

«Ο τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας στις 21 Απριλίου 1967», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η απάντηση Τσίπρα και το χάος στη Βουλή

Στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, κατά την τοποθέτησή του επικράτησε ένταση με την Φώφη Γεννήματα να μην αφήνει τον κ. Τσίπρα να μιλήσει.

Την τάξη προσπάθησε να βάλει μετέπειτα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος εξοργισμένος ζητούσε από τους παρευρισκομένους να σεβαστούν το δικαίωμα του πρωθυπουργού να απαντήσει.

Μετά από λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύοντας ευθεία επίθεση προς το πρόσωπό του.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Ο μόνος λόγος που ζήτησα τον λόγο είναι διότι θεωρώ και πιστεύω ότι άθελά του ο Πρόεδρος της ΝΔ υπέπεσε σε κολοσσιαίο ατόπημα συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία της χούντας Σπαντιδάκη.

Η μονή σύγκριση που υπάρχει είναι ότι κατάγονται από το Ρέθυμνο. Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε. Προσβάλλετε την δημοκρατία».

«Σέβομαι το Ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και την πρόταση την κάνατε εσείς. Διαφωνώ μαζί του που αποδέχθηκε την πρόταση, αλλά την πρόταση την κάνατε εσείς. Επίσης, πόσο στοίχισε το σόου με τα Σ. Σε ποιον απέδιδαν τιμή; Στον απερχόμενο Καμμένο;», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Σε δέκα μέρες από σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την μεγάλη πολιτική ανατροπή της 25ης του Γενάρη του 2015», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του τη διήμερη συζήτηση επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τον Ιανουάριο του 2015 ο ελληνικός λαός έκανε μια επίσημη επιλογή. Να εμπιστευθεί μια κυβέρνηση σε κόμματα που δεν είχαν κυβερνήσει να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφέρθηκε και στον δύσκολο -όπως είπε- συμβιβασμό εκείνου του καλοκαιριού.

Κατηγόρησε ότι καμία πολιτική ηγεσία δεν είχε το σθένος να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογούσε.

«Ο ελληνικός λαός τον Γενάρη του 2015 έκανε μια ιστορική επιλογή. Να εμπιστευτεί τούτη την κυβέρνηση ώστε να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Να μπει ένα τέλος στη λιτότητα, να ανασυγκροτηθεί η ελληνική οικονομία σε νέες στέρεες βάσεις και να μπουν σε πρώτη προτεραιότητα οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Μίλησε για τρία χρόνια εξαντλητικών διαπραγματεύσεων. Αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση που διαχειρίστηκε η κυβέρνησή του.

Μια τριετία ολόκληρη σκληρών πολιτικών αγώνων, είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη χώρα από εκείνη που παραλάβαμε το 2015.

Στα συν της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έβαλε και την ρύθμιση του δημόσιου χρέους.

Ήρθαμε εμείς που δεν ξέραμε να κυβερνάμε και δεν ξέραμε τους θεσμούς και καταφέραμε τους καλύτερους δυνατούς όρους για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, είπε ο κ. Τσίπρας. Το μέλημά μας δεν ήταν μόνο να βγούμε από τα προγράμματα αλλά να βοηθήσουμε την κοινωνία.

Αναφέρθηκε στις 100 δόσεις, στην προστασία της κατοικίας, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αποκατάσταση των απολυμένων, τις προσλήψεις στην υγεία κ.ά..

Κάθε στιγμή, στόχος ήταν να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να δρούμε με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών. Κάθε στιγμή στόχος ήταν να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να δρούμε με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Δείτε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μέσα από τη σελίδα του pagenews.gr στο Facebook:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments