Πολιτική

Ψήφος εμπιστοσύνης: Με αντιπαράθεση ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Βουλή

Ψήφος εμπιστοσύνης: Με αντιπαράθεση ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Βουλή
Ψήφος εμπιστοσύνης: Ένταση με το "καλημέρα" στη Βουλή.

Ψήφος εμπιστοσύνης: Μεγάλη κόντρα ξέσπασε με το “καλημέρα” στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας ανάφερε ότι το ανώτατο όριο με βάση τον κανονισμό είναι οι 3 ημέρες. «Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η κυβέρνηση θέλει να συντομεύσει αυτόν το χρόνο, γιατί θέλει να μη πληρωθεί το τριήμερο. Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει στους βουλευτές τις τρεις μέρες».

Μετέπειτα, την ίδια θέση εξέφρασε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθούν οι έντονοι διάλογοι από την ολομέλεια της Βουλής:

Ανδρέας Λοβέρδος: «Η σχέση σας με τις δημοκρατικές αρχές είναι από ασθενής μέχρι ανύπαρκτες».

Θανάσης Παφίλης: «Γιατί δεν δέχεστε να γίνει συζήτηση για τρεις μέρες ποιος είναι ο λόγος;

Γιώργος Αμυράς: «Το ποτάμι και στη διάσκεψη των προέδρων ανέφερε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί το χρονικό όριο που δίνει ο κανονισμός, ο κανονισμός μιλά για ανώτατο χρονικό όριο τις τρεις ημέρες απλά και μόνο για να μην υπερβεί η διαδικασία τις τρεις ημέρες. Έχουμε μπροστά μας την ποιότητα της δημοκρατίας και τις συνεχείς μετεγγραφές βουλευτών. Όταν η ζωή της κυβέρνησης εξαρτάται από τις μετεγγραφές βουλευτών, τότε πρέπει να έχουμε τρεις μέρες για να μιλήσουμε. Διαδικασίες ψηφίστε ψεκάστε τελειώσατε δεν δεχόμαστε, διαφωνούμε με την πρόταση».

Ωστόσο, σημειώνεται ότι παρά τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης επέμεινε στην αρχική πρόταση του η συζήτηση να ολοκληρωθεί αύριο (16/1/19) το βράδυ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης είπε:

«Η σχέση μας με την δημοκρατική αρχή ορίζεται επακριβώς από τα όρια , το γράμμα ,το πνεύμα και την εφαρμογή του ελληνικού Συντάγματος. Ορίζεται απολύτως από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά πως αν επρόκειτο να γίνει μια διαφορετική διαδικασία θα υπήρχε προϋπόθεση μιας εντελώς διαφορετικής διαδικασίας δηλαδή θα είχε προταθεί πρόταση δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Τότε θα ήταν λυμένο απολύτως όπως και τώρα είναι λυμένο απολύτως».

Μεταξύ άλλων, στην απάντηση του ο Νίκος Βούτσης απάντησε και στον Νίκο Δένδια. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι τέσσερις θέσεις στην κυβέρνηση παραμένουν κενές και ελπίζει ο πρωθυπουργός να μην τις χρησιμοποιήσει ως καρότο προκειμένου να πάρει αύριο ψήφο εμπιστοσύνης.

Νίκος Βούτσης: «Αν ο πρωθυπουργός προχωρήσει ή δεν προχωρήσει σε ανασχηματισμό τις επόμενες μέρες κατά το Σύνταγμα είναι απολύτως δικό του δικαίωμα και δεν έρχεται στη Βουλή οποιαδήποτε κυβέρνηση που προκύπτει από μερικό η ολικό ανασχηματισμό προς επαναβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης. Αντιλαμβάνομαι ότι ευλόγως και νομίμως θέτετε τις δικές σας ενστάσεις εμείς αποφασίσαμε να τελειώνουμε αύριο το βράδυ».

Καταληκτικά, ο κ. Βούτσης έθεσε το όλο θέμα της διαδικασίας σε ψηφοφορία όπου εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης από την πλειοψηφία της ολομέλειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments