Διεθνή

Blue Monday: Η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου

Blue Monday: Η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου
Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, η «Blue Monday», όπως λέγεται διεθνώς, θεωρείται η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου.

Εδώ και μερικά χρόνια, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, η «Blue Monday», όπως λέγεται διεθνώς, θεωρείται η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, οι άνθρωποι αυτή την ημέρα κατακλύζονται από δυσάρεστα συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.

Πως ξεκίνησε το Blue Monday: Η ιδέα γεννήθηκε το 2005, όταν ο ακαδημαϊκός Cliff Arnall, χρησιμοποίησε μια εξίσωση για να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη μέρα έχει έντονο ψυχολογικό φορτίο. Επειδή είναι λίγο καιρό μετά τις γιορτές η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, ο μισθός σχεδόν τελειώνει… η επόμενη πληρωμή αργεί και έτσι οδηγούμαστε στην μελαγχολία. Κάπως έτσι ξεκίνησε.

Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκέμβρη και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου μετά τα Χριστούγεννα και βρήκε πως η μέρα αυτή είναι η 18η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα σήμερα είναι η μέρα που οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο συνειδητοποιούν πόσο εκτός στόχων και προγράμματος είναι και νιώθουν μία βαθιά μελαγχολία.

Όμως και η διατροφολόγος Alison Clark υποστηρίζει πως ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μετά την χαλαρότητα των γιορτών.

Η Bρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως οι περισσότεροι επιστήμονες δεν αποδέχονται τον όρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments