Αθλητισμός

Γιάννης Φιλίππου: Η ΑΕΚ, οι προπονητές και οι σταρ της εποχής

Γιάννης Φιλίππου: Η ΑΕΚ, οι προπονητές και οι σταρ της εποχής
Ο Γιάννης Φιλίππου έμεινε επί 12 χρόνια στην κεφαλή της ΚΑΕ ΑΕΚ και έζησε μαζί της πολλές υπέροχες στιγμές.

Γιάννης Φιλίππου: Πολλά χρόνια πριν από τον Μάκη Αγγελόπουλο, τον άνθρωπο που οδηγεί την ΑΕΚ στην επιστροφή της σε κορυφαίο επίπεδο, ο Γιάννης Φιλίππου ήταν εκείνος που ονειρευόταν να τη δει βασίλισσα. Που έκανε πολλές προσωπικές θυσίες, που σπατάλησε χρόνο και χρήμα, που είδε κάποια όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. Και είδε και την ΑΕΚ πρωταθλήτρια.

Από το 1995 έως το 2007, ο Φιλίππου ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ και επί εποχής του πέρασαν από εκεί πολλά μεγάλα ονόματα τόσο της προπονητικής σχόλης, όσο και αθλητών.

Το πρώτο κόλπο γκρόσο αφορούσε τρία από τα μέλη της θαυματουργής Εθνικής Εφήβων του 1995. Η ΑΕΚ κινήθηκε έξυπνα και εξασφάλισε τις υπογραφές του Μιχάλη Κακιούζη, του Νίκου Χατζή και του Παναγιώτη Μπαρλά οι οποίοι τέθηκαν στη διάθεση του Βλάντο Τζούροβιτς. Αργότερα ο Σέρβος αντικαταστάθηκε από τον Λευτέρη Σούμποτιτς. Η χρονιά όμως ήταν κακή και η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης.

Γιάννης Φιλίππου: Οι προπονητές της εποχής

Βλάντο Τζούροβιτς

Λευτέρης Σούμποτιτς

Γιάννης Ιωαννίδης

Γιώργος Καλαφατάκης

Κώστας Πολίτης

Ντούσαν Ιβκοβιτς

Ντράγκαν Σάκοτα

Φώτης Κατσικάρης

Λευτέρης Κακιούσης

Βαγγέλης Αλεξανδρής

Σούλης Μαρκόπουλος

Γιάννης Φιλίππου: Oι σταρ της εποχής

Νίκος Χατζής

Μιχάλης Κακιούζης

Βίκτορ Αλεξάντερ

Ουίλι Αντερσον

Μπάνε Πρέλεβιτς

Αντονι Μπούι

Ιάκωβος Τσακαλίδης

Aγγελος Κορωνιός

Δήμος Ντικούδης

Νίκος Ζήσης

Bρίμπισα Στεφάνοφ

Τζέι αρ Χόλντεν

Μάρτιν Μιούρσεπ

Ιμπραήμ Κουτλουάι

Aντριου Μπετς

Γιάννης Μπουρούσης

Μιχάλης Πελεκάνος

Γιάννης Φιλίππου: Οι τίτλοι

1 πρωτάθλημα Ελλάδας (2002)

1 Κύπελλο Σαπόρτα (2000)

2 Κύπελλα Ελλάδας (2000, 2001)

Η επιλογή που θα έκανε ο Γιάννης Φιλίππου το καλοκαίρι του 2001 ήταν κρίσιμη από τη στιγμή που ο Ντούσαν Ιβκοβιτς άφηνε πίσω του μία μεγάλη κληρονομιά τριών τίτλων. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ψήφισε και πάλι Σερβία και ανέθεσε την τεχνική ηγεσία στον Ντράγκαν Σάκοτα. Το μπάτζετ άρχισε να μειώνεται, η ομάδα όμως είχε ακόμα τους κορυφαίους Ελληνες παίκτες (Κακιούζη, Χατζή, Ντικούδη, Ζήση) γεγονός που τη βοήθησε αφάνταστα να κάνει την…τρελή ανατροπή στους τελικούς του πρωταθλήματος το 2002 και να πάρει τον τίτλο μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

Από την επόμενη χρονιά, τα προβλήματα άρχισαν να αυξάνονται . Η κόντρα του Γιάννη Φιλίππου με τους οργανωμένους οπαδούς προκαλούσε ζημιά στην ομάδα, ο Μιχάλης Κακιούζης μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου έφυγε για τη Σιένα, η ομάδα γενικά περνούσε δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος. Ο Σάκοτα το καλοκαίρι του 2003 αποτέλεσε παρελθόν και η δουλειά του προπονητή δόθηκε σε έναν άνθρωπο ο οποίος υπηρέτησε πιστά την ΑΕΚ τόσο ως παίκτης όσο και ως βοηθός προπονητής. Ο Φώτης Κατσικάρης λοιπόν είχε δύσκολο έργο αφού ο ιδιοκτήτης ολοένα και μείωνε τον προϋπολογισμό.

Από το καλοκαίρι του 2005 και μετά το μπάτζετ περικόπηκε δραματικά, ο κόσμος σνόμπαρε μαζικά την ομάδα του και στο κλειστό του Γαλατσίου, η ΑΕΚ, υπό την καθοδήγηση του Λευτέρη Κακιούση πια, έπαιζε μεταξύ συγγενών και φίλων. Ο Γιάννης Φιλίππου είχε ήδη αποτραβηχτεί από το προσκήνιο δίνοντας τη σκυτάλη στο γιό του, Δημήτρη ο οποίος δεν ήταν βέβαια θαυματοποιός. Και ο υιός Φιλίππου είπε ουσιαστικά αντίο το καλοκαίρι του 2006 που ήταν το πιο δύσκολο για την ΑΕΚ την τελευταία δεκαετία.

Ένα χρονο αργότερα, ο Φιλίππου αποχώρησε από την προεδρία της ΑΕΚ, παραχωρώντας τις μετοχές στον Γιάννη Γρανίτσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments