Οικονομία

Μεταμνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα: Επί τάπητος ο κατώτατος μισθός

Μεταμνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα: Επί τάπητος ο κατώτατος μισθός
Μεταμνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα: Συνεχίζονται οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών.

Μεταμνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα: Εργασιακά και δημοσιονομικά ζητήματα περιλαμβάνει σήμερα η ατζέντα των συζητήσεων του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών.

Από χθες, Τρίτη 22/1/19, εξετάστηκε η πορεία 16 εκκρεμοτήτων, μεταξύ αυτών τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μεταμνημονιακή εποπτεία στην Ελλάδα:  Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συζητήσουν με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου το θέμα του κατώτατου μισθού.

Τα αναδρομικά και ο τρόπος που σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις δικαστικές αποφάσεις είναι ακόμη ένα θέμα που θα πέσει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Αξιωματούχος αναφερόμενος στα χρηματοοικονομικά, τόνισε χθες ότι το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε το νέο πλαίσιο προστασίας που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη/Σταθάκη με βάση το κυπριακό μοντέλο» και πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε «ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα παρουσιάσει στην Κομισιόν το νέο σύστημα με τις κρατικές εγγυήσεις.

Εκτός από τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό και τις δικαστικές αποφάσεις, βρίσκονται επίσης φορολογικά – διοικητικά θέματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments