Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ο Παϊρότζ τελείωσε οριστικά, τι γίνεται από εδώ και πέρα

Παναθηναϊκός: Ο Παϊρότζ τελείωσε οριστικά, τι γίνεται από εδώ και πέρα
Στον Παναθηναϊκό προχωρούν το πλάνο τους χωρίς τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, όπως έκαναν και μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι στον Παναθηναϊκό δεν έπεσαν από τα σύννεφα με την απόφαση του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να μην εμπλακεί τελικά στην ΠΑΕ και φυσικά να μην βάλει χρήματα.

Από τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, είχε γίνει αντιληπτό, ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία. Ο Γιάννης Αλαφούζος βιάστηκε να ανακοινώσει στις 9/10/18 την υπογραφή συμφωνητικού για τη μεταβίβαση του 50% των προσωπικών του μετοχών, περίπου 43%-44% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μία συμφωνία που υπεγράφη στις 6/10/18 και προέβλεπε μέχρι το τέλος εκείνου του μήνα να βάλει ο Παϊρότζ ένα σεβαστό ποσό. Άλλες πηγές έκαναν λόγο για τρία εκατ. ευρώ, άλλες για τα μισά χρήματα της ΑΜΚ ύψους δέκα εκατ. ευρώ, που έκλεισε τη Δευτέρα 21/1/19.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως την περσινή σεζόν. Πέρσι ο Αλαφούζος τακτοποιούσε τις οφειλές προς την εφορία, αλλά στους παίκτες και στους πιστωτές δεν έδινε χρήματα.

Με το χαμηλό μπάτζετ που έχει φέτος η ομάδα λογικά έχει πετύχει να ισοσκελίσει έσοδα έξοδα. Και με τα χρήματα που βάζει έξτρα ο Αλαφούζος, το χρέος μειώνεται. Μοιάζει απίθανο να έχει πέσει, πάντως, κάτω από τα 30-35 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να αυξήσει το μπάτζετ του ούτε το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Νταμπίζας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην Τότεναμ, που ούτε πουλάει ούτε αγοράζει. Είναι νωρίς να ειπωθεί το παραμικρό για το ρόστερ. Αλλά με τα έως τώρα δεδομένα, βάση συμμετοχών και κόστους, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε να αποχωρήσουν κάποια μεγάλα συμβόλαια.

Για παράδειγμα, αυτά των Μουνιέ, Οικονόμου, ενδεχομένως ο Κουλιμπαλί, που αναμένεται η απάντησή του στην πρόταση ανανέωσης του «τριφυλλιού». Ο Άλτμαν (ανάλογα πόσο θα βοηθήσει). Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, δεν θέλει η ομάδα του να χάσει βασικό στέλεχος. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι «πράσινοι» ούτε χρήμα μπορεί να δώσουν, ούτε προοπτική πρωταθλήματος για να κρατήσει έναν νεαρό που ίσως να έχει καλή οικονομικά πρόταση. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αποκλείσουμε το καλοκαίρι πώληση για να επιβιώσει ο Παναθηναϊκός. Έστω κι αν είναι αντίθετοι οι Νταμπίζας, Δώνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments