Αυτοδιοίκηση

Σαλαμίνα: Απορρίφθηκε η μετατόπιση και επέκταση της ιχθυοκαλλιέργειας του όρμου «Βαθύ»

Σαλαμίνα: Απορρίφθηκε η μετατόπιση και επέκταση της ιχθυοκαλλιέργειας του όρμου «Βαθύ»
Κατά πλειοψηφία, απορρίφθηκε η μετατόπιση και η επιπλέον ανάπτυξη σε έκταση πέντε στρεμμάτων, της πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας εξωτερικά του όρμου «Βαθύ» στη Σαλαμίνα, κατά την αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Στην παρέμβαση του, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος αιτιολόγησε την αντίθεση του στο αίτημα της εταιρείας, «στην ύπαρξη σωρείας των ρυπογόνων δραστηριοτήτων, όπως η […]

Κατά πλειοψηφία, απορρίφθηκε η μετατόπιση και η επιπλέον ανάπτυξη σε έκταση πέντε στρεμμάτων, της πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας εξωτερικά του όρμου «Βαθύ» στη Σαλαμίνα, κατά την αποψινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Στην παρέμβαση του, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος αιτιολόγησε την αντίθεση του στο αίτημα της εταιρείας, «στην ύπαρξη σωρείας των ρυπογόνων δραστηριοτήτων, όπως η Ψυτάλλεια, τα Ναυπηγεία, οι υπάρχουσες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών και οστρακοκαλλιεργειών, που περιβάλλουν το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας».

Μάλιστα, ο κ. Χατζηπέρος ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε χτες με στελέχη του υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αντικείμενο την προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας, που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, από 2 επιπλέον ναυπηγεία τα οποία προτίθεται να εγκαταστήσει στην περιοχή η ΟΛΠ Α.Ε.-COSCO.

Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε «υποβαθμισμένο» το νησί, σημειώνοντας ότι «η θαλάσσια ρύπανση από βαρέα μέταλλα στα ΒΑ παράλια υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια επικινδυνότητας».

Δεν παρέλειψε να μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την αρνητική στάση των κατοίκων του νησιού της Σαλαμίνας σε ενδεχόμενη επέκταση της μονάδας, οι οποίοι -όπως είπε- δεν παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν διότι αντιδρούν στην εγκατάσταση μιας μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στην περιοχή Ψιλή Άμμος, του νησιού, που είναι σε εξέλιξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments