Αυτοδιοίκηση

Πνευματικός: “Είναι σημαντική η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα”

Πνευματικός: “Είναι σημαντική η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα”
Το "παρών" στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας, έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός.

Σε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων, κ. Αλέξανδρου Πνευματικού.

Αρχικά, κατά την ομιλία του ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τους προέδρους για την πρόσκληση, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στήριξης στο έργο τους. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η παρούσα Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Σωματείων Κορινθίας σε οποιαδήποτε ανάγκη τους.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κορινθίων εξήρε το έργο των προπονητών και των ποδοσφαιριστών, ενώ αναφέρθηκε και στην σημασία της της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, στέλνοντας ταυτόχρονα το δικό του μήνυμα πως ο αθλητισμός έχει δική του ομορφιά, όταν σχετίζεται με την πιο αγνή μορφή του, την ερασιτεχνική.

Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων, Αλέξανδρου Πνευματικού:

Έχουμε καλούς προπονητές και ποδοσφαιριστές που έχουν κοσμήσει τα γήπεδα ακόμη και της Α΄Εθνικής κατηγορίας, έχουμε καλούς διαιτητές και πιστεύω ότι ίσως είναι από τους καλύτερους στη χώρα.

Υπάρχουν προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια στο κορινθιακό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι πρέπει να επανέλθει η ηρεμία, ειδικά στις ερασιτεχνικές κατηγορίες δεν χρειάζεται να υπάρχει τόσο έντονο το στοιχείο του πρωταθλητισμού. Θα πρέπει να κάνουμε ακαδημίες καλές, όλες οι τοπικές κοινωνίες και τα παιδιά τους να φιλοδοξούν να μπουν στις ομάδες του χωριού, της πόλης, της συνοικίας.

Για μένα αυτό είναι το ζητούμενο, αν κυριαρχήσει αυτή η φιλοσοφία σε όλους τους παράγοντες και σε όλους τους φιλάθλους , πιστεύω ότι το κορινθιακό ποδόσφαιρο έχει μέλλον και θα σταθεί πάλι και στις μεγάλες κατηγορίες.

Ο καθένας από την πλευρά του ας κάνει το καθήκον του. Οι φίλαθλοι πρέπει να επανέλθουν πάλι στα γήπεδα και η καλύτερη συνταγή για να γίνει αυτό είναι να επανέλθει η ηρεμία και να επανέλθει το πραγματικό ερασιτεχνικό πνεύμα στα Σωματεία.

Εμείς στον Δήμο Κορινθίων το έχουμε κάνει το καθήκον μας με τα 14 γήπεδα που έχουμε φτιάξει, και πιστεύω ότι θα επισκευάσουμε και τα δύο γήπεδα (στον Σολομό και τον Άσσο) που έχουν καταστραφεί από την κακοκαιρία.

Χαίρομαι που ο Πρόεδρος πήρε την πρωτοβουλία και κινείται παράλληλα με εμάς που είμαστε σε επαφή με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για να προχωρήσουμε μέσα από μία πολεοδόμηση της έκτασης 300 στρεμμάτων του 6ου Συντάγματος Πεζικού και μέσα από αυτή να προκύψουν και νέοι χώροι για αθλητισμό.

Πιστεύω ότι πριν από τις βουλευτικές εκλογές θα καταφέρουμε να υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, να προχωρήσουμε γρήγορα στην πολεοδόμηση, να προκύψει αυτός ο χώρος που θα είναι ιδιοκτησία του Δήμου Κορινθίων και μετά ο Δήμος είναι θετικός να αναλάβει τα έξοδα κατασκευής αυτού του γηπέδου, γιατί πραγματικά η Κόρινθος έχει ανάγκες από νέους αθλητικούς χώρους.

Να ευχηθώ να έχετε υγεία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει, εύχομαι φέτος να είναι μια καλή ποδοσφαιρικά χρονιά, να μην υπάρχουν τραυματισμοί και να συνεχίσουμε να βλέπουμε το ποδόσφαιρο να αναπτύσσεται έστω και με σταθερά βήματα και να χειροκροτούμε τις προσπάθειες και να ξαναγεμίσουμε και πάλι τα γήπεδα.

  • Το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments