Πολιτική

Παππάς για ΕΡΤ: Έχει το δικό της δίκτυο – Καταφέραμε κάτι που κάποιοι δεν περίμεναν και υπονόμευσαν

Παππάς για ΕΡΤ: Έχει το δικό της δίκτυο – Καταφέραμε κάτι που κάποιοι δεν περίμεναν και υπονόμευσαν
Παππάς για ΕΡΤ: Χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «αντίστοιχης εμβέλειας με το άνοιγμα του προγράμματος της ΕΡΤ».

Παππάς για ΕΡΤ: «Καταφέραμε κάτι που κάποιοι δεν περίμεναν και υπονόμευαν. Η ΕΡΤ έχει το δικό της δίκτυο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 247, για τη σημερινή «απεξάρτηση» της ΕΡΤ από τον ιδιωτικό πάροχο DIGEA και την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τους δικούς της πομπούς.

Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «αντίστοιχης εμβέλειας με το άνοιγμα του προγράμματος της ΕΡΤ» λέγοντας ότι «όταν έγινε η ψηφιακή μετάβαση στην Ελλάδα, η ΕΡΤ ήταν νεκρή. Την είχαν σκοτώσει και βγάλει από το παιχνίδι.

Είχαμε μισό εκατ. Έλληνες χωρίς τηλεοπτικό σήμα» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, υπογραμμίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να υπάρξει ξανά στον αέρα, και ευχαριστώντας τους για αυτό.

Αναφερόμενος στο ποσό εξοικονόμησης για το Δημόσιο από τους ιδιόκτητους πομπούς της ΕΡΤ, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «αυτή η επένδυση βγάζει τα λεφτά της σε έναν χρόνο» καθώς το κόστος ουσιαστικά της «ανεξαρτητοποίησης» της ΕΡΤ ήταν ένας χρόνος ενοίκιο στην DIGEA.

Καλούμενος να απαντήσει για την επιτροπή που αναμένεται να διαλευκάνει το κόστος και τις συνέπειες του «μαύρου» στην ΕΡΤ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «είμαστε λίγες μέρες πριν την επίσημη συγκρότηση της επιτροπής» προσθέτοντας ότι αυτή θα ασχοληθεί και με τα πεπραγμένα του «μαύρου» και της εποχής ΝΕΡΙΤ και μετά.

«Όλα θα μπουν στο μικροσκόπιο που θα αποτιμήσει πόσο κόστισε στο Δημόσιο το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις παραγωγές μυθοπλασίας της ΕΡΤ, και με αφορμή το σήριαλ που ξεκίνησε χθες στην ΕΡΤ1 με τίτλο «Η ζωή εν τάφω» από το μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβήλη, ο Ν. Παππάς το χαρακτήρισε ένα «συγγραφικό αριστούργημα που τώρα γίνεται και οπτικοακουστικό αριστούργημα». «Η ΕΡΤ δείχνει τι μπορεί να κάνει την πρώτη χρονιά που έχει τους πόρους να αναπτυχθεί. Η ΕΡΤ βγήκε από τα μνημόνια. Τότε, 60 με 70 εκατ. ευρώ έπρεπε να επιστραφούν στον προϋπολογισμό. Δεν είναι η κατάσταση αυτή για το τρέχον έτος και έτσι η ΕΡΤ μπορεί να επενδύσει».

Απαντώντας για το αν αισθάνεται δικαιωμένος μετά το πέρας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και της «ανεξαρτητοποίησης» της ΕΡΤ από την DIGEA, ο Ν. Παππάς έκανε λόγο για συλλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης. «Έχω υποστεί και εγώ προσωπικές επιθέσεις αλλά δεν έχει σημασία γιατί υλοποιούμε συλλογικές αποφάσεις» συμπλήρωσε.

«Συλλογικά η κυβέρνηση αισθάνεται δικαιωμένη για τις προσπάθειες. Έχουμε ένα τηλεοπτικό τοπίο με αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι ακόμα και πριν πλήρωναν (φόρος διαφήμισης) και τώρα τις άδειές τους, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση (…)». Επίσης, ο Ν. Παππάς κάλεσε όλους να αποσυμφορήσουν την πολιτική συζήτηση γύρω από την ΕΡΤ για να «βοηθήσουμε τον φορέα να πάρει τη θέση που δικαιούται και του αξίζει».

«Η μεγάλη εικόνα είναι η επανάκαμψη του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, και εδώ είναι που συγκρούονται δύο πολιτικές» ανέφερε κλείνοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι η συντηρητική παράταξη τη θέλει παρία των τηλεοπτικών πραγμάτων, με μείωση του ανταποδοτικού τέλους, κάτι που θα επιφέρει περικοπές προσωπικού, μειώσεις παραγωγών, αθλητικών μεταδόσεων κλπ.

*Φωτογραφίες intime news

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments