Ελλάδα

Μάτι: Και επισήμως Έλληνες πολίτες οι τρεις μετανάστες ψαράδες

Μάτι: Και επισήμως Έλληνες πολίτες οι τρεις μετανάστες ψαράδες
Μάτι: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας στους τρεις ψαράδες που επιτέλεσαν διασωστικό έργο.

Μάτι:Και τυπικά Έλληνες πολίτες είναι από σήμερα, Πέμπτη, οι τρεις μετανάστες ψαράδες που βοήθησαν τους διασώστες στην πυρκαγιά. Οι τρεις τους, κατάφεραν να σώσουν δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι είχαν πέσει στη θάλασσα ώστε να μην τους προλάβουν οι φλόγες.

Οι τρεις αλιείς ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον του ειδικού γραμματέα Ιθαγένειας, Λάμπρου Μπαλτσιώτη.

Πρόκειται για τον 50χρονο Εμάντ Ελ Χαμίστ από την Αίγυπτο, τον 46χρονο συμπατριώτη του Μαχμουντ Μεσάφερ και τον 35χρονο Έρβιν Τζέκα από την Αλβανία. Οι τρεις τους είναι από σήμερα Έλληνες πολίτες. Η πολιτεία αναγνώρισε τις προσπάθειές τους και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προχώρησε στην απόδοση της υπηκοότητας.

Μάλιστα, οι τρεις τους δέχθηκαν το καλωσόρισμα από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Το μήνυμά του στο facebook, ήταν το εξής:

“Μέρα μεγάλης χαράς η σημερινή. Καλωσορίζουμε ως πλήρη και ισότιμα μέλη της Ελληνικής Πολιτείας τον Ervin Xheka, τον Mahmod Mesafer και τον Emad El Khamist”.

Ο Μαχμούντ Μεσάφερ απάντησε στην ανάρτηση του Χαρίτση. Ο ίδιος ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, «την πατρίδα Ελλάδα και Αίγυπτο», τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον κ. Χαρίτση και την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωσταντίνα Κούνεβα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments