Διεθνή

Θάτσερ άγαλμα: Αποφασίστηκε η ανέγερσή του

Θάτσερ άγαλμα: Αποφασίστηκε η ανέγερσή του
Θάτσερ άγαλμα: Η γενέτειρα της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας θα "φιλοξενήσει" τελικά το άγαλμά της.

Θάτσερ άγαλμα: Στη γενέτειρα της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας θα τοποθετηθεί εν τέλει άγαλμα εις μνήμην της. Η Θάτσερ, η οποία απεβίωσε το 2013, θα τιμηθεί με το άγαλμα που θα ανεγερθεί στο άμεσο μέλλον στο Γκράνθαμ.

Στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν προβλήματα όσον αφορά το άγαλμα. Το δημιούργημα που έγινε μετά από παραγγελία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Public Memorials Appeal, ήταν να εγκατασταθεί κοντά στο Κοινοβούλιο.

Το Κοινοβούλιο αρνήθηκε την τοποθέτηση του αγάλματος της Θάτσερ στα πέριξ του και ως εκ τούτου, αναζητούταν ο τόπος που θα μπορούσε να το φιλοξενήσει. Τελικά, το Γκράνθαμ, η γενέτειρα της, αποφάσισε να διαθέσει τον χώρο για το έργο.

“Η Θάτσερ ήταν μια εθνική και διεθνής πολιτική μορφή που άξιζε την τιμή αυτή στη γενέτειρά της”, ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Γκράνθαμ, Μάθιου Λι. Πάντως, το συμβούλιο δεν ξεχνά ότι η προσωπικότητα της Θάτσερ θεωρείται ακόμη ως αμφιλεγόμενη.

“Σχεδόν έξι χρόνια μετά τον θάνατό της, η κοινωνική και οικονομική κληρονομιά της πρωθυπουργού του Συντηρητικού Κόμματος συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη, προκαλώντας έντονα συναισθήματα και στις δύο πλευρές”, ανέφερε η τοποθέτηση του Συμβουλίου του Γκράνθαμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments