Ελλάδα

Eγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα: Δημόσιος “κίνδυνος” για τους πολίτες τα ετοιμόρροπα κτίσματα

Eγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα: Δημόσιος “κίνδυνος” για τους πολίτες τα ετοιμόρροπα κτίσματα
Αναστάτωση με τα επικίνδυνα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Αθήνα.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην Αθήνα για τα αρκετά εγκαταλελειμμένα κτίρια που υπάρχουν σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο αριθμός τους υπολογίζεται κοντά στα 1.400.

Ένα από αυτά, στην οδό Αρτεμισίου 30, στον Κεραμεικό, κατέρρευσε τα ξημερώματα της Κυριακής (10/2/19) φέρνοντας το θέμα και πάλι στην επικαιρότητα. Θυμίζουμε, ότι τεράστια κομμάτια τσιμέντου καταπλάκωσαν δύο σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους από τον τρομερό θόρυβο.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν πολλάκις επικοινωνήσει με τον δήμο της Αθήνας επισημαίνοντας το πρόβλημα, όμως όπως δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο αντιδήμαρχος Υποδομής Γιώργος Αποστολόπουλος, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καν επίσημη καταγραφή των κτηρίων αυτών.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πρόσφατα ο δήμος ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία και πως πλέον η καταγραφή αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έτσι, τα 1.400 εγκαταλελειμμένα κτίρια βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας και αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για τους κατοίκους. Υπολογίζεται ότι περίπου 200 από αυτά είναι χαρακτηρισμένα «διατηρητέα» από το υπουργείο Περιβάλλοντος και άλλα 400 από το υπουργείο Πολιτισμού.

Κατάρρευση κτιρίου στο Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της πτώσης

Σαν… χάρτινος πύργος κατέρρευσε τα ξημερώματα της Κυριακής (10/2/19) η πρόσοψη ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο Γκάζι.

Τεράστια κομμάτια τσιμέντου καταπλάκωσαν δύο σταθμευμένα οχήματα, όπως απεικονίζεται στο βίντεο που εξασφάλισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Το σπίτι βρισκόταν στην οδό Αρτεμισίου στο Γκάζι. Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν από τα σπίτια τους γιατί ανησύχησαν από τον μεγάλο θόρυβο.

«Ακούσαμε πολύ μεγάλο θόρυβο και βγήκαμε στο μπαλκόνι. Είδαμε ότι έπεσε ο μαντρότοιχος από το απέναντι σπίτι στο αυτοκίνητό μας». Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με τους κατοίκους ζει μόνιμα στην Αμερική, ενώ οι κάτοχοι των ΙΧ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Δήμο Αθηναίων προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν, σχετικά με το εάν επιθυμούν να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Κατάρρευση κτιρίου στο Γκάζι: Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Τσελέντης: Εκατοντάδες κτίρια στην Αθήνα είναι έτοιμα να γκρεμιστούν

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης εξέφρασε την αγανάκτηση, αλλά και την οργή του.

Με ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook, ο σεισμολόγος προειδοποιεί ότι τα ετοιμόρροπα κτίρια είναι εκατοντάδες και εκτοξεύει βολές τόσο εναντίον του υπουργού Υποδομών, Χ. Σπίρτζη, όσο και του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκα.

  • Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments