Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Νέο πράσινο ποστάρισμα από τον Χεζόνια

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Νέο πράσινο ποστάρισμα από τον Χεζόνια
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Κροάτης Χεζόνια δεν έκρυψε ούτε χθες τα πράσινα αισθήματά του.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Μάριο Χεζόνια τα ξημερώματα της Πέμπτης έκανε ένα παναθηναϊκό ποστ στο instagram, με αφορμή το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και την πρόκριση των «πράσινων» στον τελικό του Κυπέλλου.

Δείτε την ανάρτηση του Κροάτη:

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Αποχώρησε ο Ολυμπιακός, ποιες οι ποινές που προβλέπονται

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΚ σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς λόγο από αγώνα, η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός ή δύο βαθμών.

Παρότι πρόκειται για διοργάνωση Κυπέλλου (ΕΟΚ), ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί στο πρωτάθλημα (Basket League).

Ο Ολυμπιακός δηλαδή κινδυνεύει με ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Αν τώρα οι Πειραιώτες τιμωρηθούν με βάση το καταστατικό του ΕΣΑΚΕ τότε κινδυνεύουν ακόμη και με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών.

Τι έγινε στο ματς

Ένα ημίχρονο, στην κυριολεξία, διήρκεσε η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (17/2, 17:00) στα «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον ΠΑΟΚ.

Ο νοκ άουτ ημιτελικός, απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε στο… ημίχρονο, με το σκορ στο 40-25, καθώς η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει η αποστολή από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εις βάρος της διαιτητικά σφυρίγματα. Βάσει κανονισμού, ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην καταληκτική αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας δηλαδή μετά από απουσία ενός χρόνου, αφού η τελευταία φορά ήταν το 2017 όταν το σήκωσε απέναντι στον Άρη με 68-59. Αυτή ήταν η 3η… ήττα του Ολυπιακού στο ΟΑΚΑ την τρέχουσα σεζόν, αφού είχε φύγει πικραμένος από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τόσο στην Α1 (79-70), όσο και στη Euroleague (93-80).

Ο πολυνίκης του θεσμού θα διεκδικήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον 24ο τελικό της ιστορίας του, το 19ο τρόπαιο. Τελευταία φορά μάλιστα που είχε διεκδικήσει το ζευγάρι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τον πρώτο τίτλο της χρονιάς ήτα το μακρινό 1982!

Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 65-63, στο Αλεξάνδρειο, στις 30 Ιουνίου, με πρώτο σκόρερ των «πρασίνων» τον Ντέιβιντ Στεργάκο με 21 πόντους και κορυφαίο του ΠΑΟΚ τον Βαγγέλη Αλεξανδρή με 22 πόντους.

Το ματς μέχρι το ημίχρονο:

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 40-25 (ημίχρονο)

Ιδανικότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ο Παναθηναϊκός. Με προσήλωση στην άμυνα, οι «πράσινοι» εξουδετέρωσαν γρήγορα τον Μιλουτίνοβ, υποχρεώνοντας τον Μπλατ σε διαδοχικές αλλαγές στην πεντάδα για να βρει λύσεις κοντά στο καλάθι.

Την ίδια στιγμή, η γραμμή ψηλών του «τριφυλλιού» κυριάρχησε στο παρκέ, σημείωσε τους 18 από τους 23 πόντους του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο (Τόμας 8π., Παπαπέτρου 6π., Γκιστ 2π., Βουγιούκας 2π.), γράφοντας στο 8΄ το 20-8. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τα διαδοχικά λάθη δεν τους επέτρεψαν κάτι καλύτερο από το 23-12 της πρώτης περιόδου.

Χωρίς να χάσει διάρκεια στην άμυνα και με τους ψηλούς να κάνουν ό,τι θέλουν στην αντίπαλη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στο «στραγγαλισμό» του Ολυμπιακού.

Οι «πράσινοι» ξέφυγαν αρχικά με 30-16 στο 15΄, 35-20 στο 17΄ και 38-22 στο 19΄, μετά από τρίποντο του Λάνγκφορντ, για να εκτοξεύσει τη διαφορά ο Καλάθης στα 38΄΄ στο +18 (40-22). Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός στον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι το ημίχρονο ήταν να μειώσει σε 40-25, με τρίποντο του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments