Οικονομία

Μαυροβούνιο και Κροατία: Ενισχύουν την οικονομική τους συνεργασία

Μαυροβούνιο και Κροατία: Ενισχύουν την οικονομική τους συνεργασία
Μαυροβούνιο και Κροατία: Οι δύο χώρες δημιουργούν ενισχυτικούς δεσμούς όσον αφορά τους τομείς των κατασκευών και του τουρισμού.

Μαυροβούνιο και Κροατία: Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται ότι δίνουν οι δύο χώρες στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Οι τομείς της ενέργειας, των κατασκευών και του τουρισμού παρουσιάζουν, σύμφωνα με εκπροσώπους των εμπορικών επιμελητηρίων της Κροατίας και του Μαυροβουνίου, ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μια συνεργασία, όπως επισημάνθηκε, που έχει προοπτικές ανάπτυξης, με βάση την παρουσία των επιχειρηματιών στις δύο χώρες και την οικοδόμηση εμπορικών σχέσεων.

Αν και μόλις είκοσι επιχειρήσεις κροατικών συμφερόντων είναι ενεργές στο Μαυροβούνιο, η αύξηση των κροατικών εξαγωγών στη χώρα κατά 15% το ενδεκάμηνο του 2018, δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα για την βελτίωση των διμερών οικονομικών σχέσεων, δήλωσε ο σντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κροατίας (HGK) Ιβάν Μπάρμπαριτς, στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ.

Αισιόδοξος ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες δεν θα μείνουν “σχέδια επί χάρτου” εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μαυροβουνίου, Ιβάν Σάβελιτς. Υπογράμμισε επίσης ότι το Μαυροβούνιο μπορεί να αξιοποιήσει την εμπειρία της Κροατίας στον “δρόμο” προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ, οι ομιλητές επισήμαναν ότι πρόσφορο “έδαφος” για την ανάπτυξη συνεργασιών υπάρχει στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, ιδίως των σιδηροδρομικών υποδομών, καθώς και των ναυτιλιακών υποδομών.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από τα εμπορικά επιμελητήρια της Κροατίας και του Μαυροβουνίου και στη διάρκειά του έγιναν και επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β.

Κροατία: Αυξήθηκαν οι τουρίστες από τις ΗΠΑ

Στις πέντε πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών που προσελκύουν το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις διακοπές τους βρίσκεται η Κροατία, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Hina», το οποίο αναφέρεται στα αποτελέσματα που είχε για την κροατική αντιπροσωπεία η συμμετοχή της στην έκθεση New York Times Travel Show.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Τουρισμού της Κροατίας, στη διεθνή έκθεση που διεξήχθη από τις 25 έως και τις 27 Ιανουαρίου, υπογραμμίσθηκε ότι η Κροατία «κατακτά» ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο του ενδιαφέροντος των Αμερικανών που αναζητούν προορισμούς για τις διακοπές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments